Karaman'da Sokak Hayvanlari Için Beslenme Noktalari Yapiliyor

Karaman Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarini korumak ve ihtiyaçlarini karsilamak için kentin muhtelif bölgelerine beslenme kabinleri yerlestiriyor.

Karaman'da Sokak Hayvanlari Için Beslenme Noktalari Yapiliyor
Belediye Baskani Savas Kalayci’nin talimati ile ekipler yilin 4 mevsiminde kullanilmak üzere muhtemel olumsuz hava sartlarindan korunakli, sokak hayvanlari için daha modern ve daha kullanisli olan beslenme kabinlerinin yerlestirme islemlerine devam ediyor. Sehir genelinde merkezden uzak yaklasik 10 farkli bölgeleye yerlestirilecek olan beslenme kabinlerine görevli personel tarafindan belirli araliklarla yem birakilacak.

Pati Köy Projesi tamamlaniyor

Karaman Belediye Baskani Savas Kalayci’nin seçim vaatlerinden birisi olan Pati Köy Projesi ise mevcut barinagin kapasitesi arttirilarak 45 bin metrekarelik alana çikarildigi bildirildi.

Mevcut barinagin daha kullanisli, konforlu ve modern hale getirildigini söyleyen belediye yetkilileri, “Mevcut barinagimizdaki tüm hayvanlari asiladik ve tesisin daha temiz ve saglikli olmasi için kanalizasyon sistemi kurduk. Bakima alinan sahipsiz hayvanlarin daha rahat hareket edebilmeleri ve düzgün sartlarda yasayabilmeleri için çevre düzenlemesi ve yesillendirme çalismasi yaptik. Muhtelif bölgelere yemleme istasyonlari ve kedi evleri kurduk. Yiyecek bulamadigi olumsuz hava sartlarinda ise yemleme istasyonlarina düzenli olarak yem biraktik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA