Hakkari'de 'Sükrü Erbas Söylesi Ve Imza Töreni' Düzenlendi

Hakkari Üniversitesi Egitim Fakültesi Beden Egitimi ve Spor Bölümü Beybun Sanat Toplulugu tarafindan "Sükrü Erbas Söylesi ve Imza Töreni" düzenlendi.

Hakkari'de 'Sükrü Erbas Söylesi Ve Imza Töreni' Düzenlendi
Rektörlük konferans salonunda düzenlenen programda konusan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis; ögrencilere dil konusunda kendilerini gelistirmelerini isteyerek, “Bu dönemleri muhakkak çok iyi degerlendirin ve kisisel gelisiminizi önemseyin ve çok üzerinde durun. Unutmayin ki hiçbir sey yokken söz vardi. Söz söyleyebilmek hayal dünyamizda o kurguyu yapabilmek ve onu kelimelere dökebilmek degerlidir. Bunun da kendimizi gelistirmekle mümkün olacagini unutmayalim. Emegi geçen ve programa katilim saglayan herkese tesekkür ederim" seklinde konustu.

Söyleside sair olma yolunda yasamina etki eden anilarini paylasan Sair Sükrü Erbas ise "Henüz televizyonlarin, telefonlarin hayatimiza girmedigi bir ortamda 21 yasima kadar ben görsel bir dünyadan uzak, sözel bir dünyanin içerisinde evlerde uzun kis gecelerinde yasli kadinlarin, halalarin, teyzelerin, ninelerin anlattigi, daha sonraki yillarda okudugum kitaplarda da karsilastigim yani bin bir gece masallarinda, kisa hikâyelerde karsilastigim bir ortamda büyüdüm. Benim çocuk kalbimi, aklimi ve hayal hanemi bunlar olusturdu. Uzun kis gecelerinde gaz lambalarinin duvarlara düsürdügü kocaman gölgelerin olusturdugu bir büyü içerisinde büyüdüm. Sözel bir dünyanin içinde benim hayal hanem olustu. Ben o masallarla birlikte Sehrazat oldum, Sehriyar oldum, Mecnun oldum, Leyla oldum, Köroglu destanlari ile Köroglu oldum. Teknolojinin olmadigi bir köyde kalbiniz kocaman kocaman olmaya basliyor” dedi.

Söylesi, Sair Sürkü Erbas’in siirlerini okumasi, karsilikli sohbet ve müzik dinletisi ile devam etti. Yogun ilgi gören program, Sair Sükrü Erbas’in “Insan Bir Eksik Sözdür” kitabinin imza töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA