Evlerine Kadar Geldiler, Yasli Çifti 700 Bin TL Dolandirdilar

Kastamonu’da yasli çift, evlerine kadar gelen tanimadiklari sahis tarafindan dolandirildi. Adlarinin hirsizlik sorusturmasinda geçtigi bahanesiyle yasli çiftin 700 bin lira degerindeki ziynet esyasini, dolar ve avrosunu çalarak kayiplara karisti.

Evlerine Kadar Geldiler, Yasli Çifti 700 Bin TL Dolandirdilar
Olay, Kastamonu’nun Candarogullari Mahallesinde meydana geldi. Iddialara göre, Serafettin Terzi ile esi Sultan Terzi’yi telefonla arayan dolandiricilar, yasli çiftin isimlerinin hirsizlik sorusturmasinda geçtigini, evlerinde arama yapacaklarini ve bu yüzden eve geleceklerini söyledi.



Telefonda sürekli konusan ve kendisini komiser olarak tanitan süpheli, bir süre sonra yasli çiftin evine geldi. Evde yasli çiftle bir süre sohbet eden süpheli evde bulunan altinlari ve dövizleri çalinanlarla karsilastirip kendilerine geri getireceklerini söyledi.



Dolandiricinin söylediklerine inanan yasli çift, evde bulunan 240 gram altin, 4 bilezik, 2 çeyrek altin, 2 altin küpe, 6 bin dolar ve 6 bin avro gibi ziynet esyalari ile dövizleri süpheliye teslim etti. Yasli çiftten altin ve dövizleri alan süpheli, altin ve dövizleri geri getirecegini beyan ederek evden ayrildi. Hizla evden uzaklasan süpheli, altin ve dövizlerle kayiplara karisti.

Aradan saatler geçmesine ragmen süphelinin dönmemesi üzerine yasli çift, durumu önce çocuklarina bildirdi. Eve gelen yasli çiftin ogullari anne ve babasinin dolandirildigini anlayarak durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri ve Olay Yeri Inceleme ekipleri, evde ve mahallede incelemelerde bulundu. Süphelinin bulunabilmesi için güvenlik kameralarini incelemeyen ve evden de parmak izi alan polis ekipleri, süphelinin yakalanabilmesi için çalisma baslatti.

Olay sonrasi soka giren yasli çift ise, ifadeleri alinmak üzere polis merkezine götürdü. Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA