Down Sendromlu Ayse'nin Salincak Hayali Gerçege Dönüstü

Van’da yasayan 11 yasindaki down sendromlu Ayse Akbulut’un park hayali, büyüksehir belediyesinin kurdugu oyun grubuyla gerçeklesti.

Down Sendromlu Ayse'nin Salincak Hayali Gerçege Dönüstü
Ipekyolu ilçesi Hacibekir Mahallesi’nde oturan Necmi Akbulut, down sendromlu kardesi Ayse Akbulut’un sürekli parkta vakit geçirmek istedigini ve tek basina parka gidemedigini belirterek, Van Büyüksehir Belediyesinden yardim talep etti. Agabey Necmi Akbulut, kardesinin parka olan düskünlügünü belirttigi dilekçesini biraktiktan bir gün sonra harekete geçen Park ve Bahçeler Daire Baskanligi ekipleri, Akbulut ailesinin bahçesine salincak kurdu. Ekiplerin kurulum asamasini merak ve heyecanla takip eden Ayse, kurulumun tamamlanmasiyla salincaga oturdu. Mutlulugu gözlerine yansiyan Ayse, ekiplere tesekkür etti.

2011’de dünyaya gelen kardesinin en büyük hayalinin gerçeklestigini anlatan agabey Necmi Akbulut, oyun gurubunun yapimiyla birlikte kardesinin çok mutlu oldugunu söyledi.

Agabey Akbulut, ‘‘Kardesim 2 kilometre uzakliktaki parka tek basina gidiyordu. Biz de merak ediyorduk. Dün büyüksehir belediyesine basvurduk. Sag olsunlar bugün gelip evimizin bahçesine oyun grubunu kurdular. Kardesim simdi oldukça mutlu. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA