Disisleri Sözcüsü Bilgiç Açiklamasi 'Naasi Yanlislikla Yakilan Türk Vatandasinin Durumunu Yakindan Takip Ediyoruz'

Disisleri Bakanligi Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Almanya’nin Hannover eyalet hastanesinde hayatini kaybeden ve naasinin karistirilmasi sonucu yakilan Abdulkadir Sargin’nin durumunu yakindan takip ediyoruz" dedi.

Disisleri Bakanligi Sözcüsü Tanju Bilgiç, 14 Aralik günü Almanya’nin Hannover eyalet hastanesinde hayatini kaybeden ve naasinin karistirilmasi sonucu yakilan Abdulkadir Sargin’a iliskin açiklamalarda bulundu. Abdulkadir Sargin’a rahmet, ailesine ise bassagligi dileyen Bilgiç, “Maalesef vatandasimizin naasinin bir Alman vatandasin cenazesiyle karistirilmasi sonucu yakildigini ögrendik. Bu olayi ögrenir ögrenmez Hannover Baskonsoloslugu, vatandasin ailesiyle temasa geçti. Eyalet bakanlari dahil gerekli girisimler yapildi. Bakanimiz Mevlüt Çavusoglu ve Bakan Yardimcimiz Yasin Ekrem Serim, bu konuyla mesgul oluyorlar ve bu konuyu hassasiyetle yakindan takip ediyorlar” diye konustu.



"Cenazenin Türkiye’ye getirilip dinimize uygun bir sekilde defni için de Diyanet Isleri Baskanligimizla gerekli koordinasyonu sagladik"

Aileye gerekli hukuki destegin verildiginin altini çizen Bilgiç, sözlerine söyle devam etti:

“Cenazenin Türkiye’ye getirilip dinimize uygun bir sekilde defni için de Diyanet Isleri Baskanligimizla gerekli koordinasyonu sagladik. Burada Alman makamlarindan bazi beklentilerimiz var. Bunun ilki suçlularin cezalandirilmasi ve aileden özür dilenmesi. Merhumun küllerinin ivedilikle ülkemize gönderilmesi beklentilerden bir tanesi. Benzeri olaylarin yasanmasini engellemek için gerekli önlemlerin alinmasini yine Alman makamlarindan bekliyoruz. Konunun takipçisiyiz ve takipçisi olacagiz.”
Kaynak: İHA