Denizli'ye Yeni Bir OSB Daha Kazandirilacak

DENIZLI – Denizli Sanayi Odasi, Bozkurt ilçesinde 1 milyon 700 bin m2’lik alanda yeni bir organize sanayi bölgesinin kurulmasi için çalismalarina basladi. DSO Yönetim Kurulu Baskani Selim Kasapoglu, “Denizli Makine Ihtisas OSB’nin de faaliyete geçmesiyle Ankara yolunu bir üretim hattina dönüstürecegiz” dedi.

Denizli'ye Yeni Bir OSB Daha Kazandirilacak


Denizli Sanayi Odasi’na (DSO) tebrik ziyareti gerçeklestiren Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, yeni yönetimin projelerine tam destek verdi. 22 Aralik 2022 Persembe günü bir dizi açilis ve tören için Denizli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Denizli Sanayi Odasi’nin yeni hizmet binasina da bir ziyaret gerçeklestirdi. Vali Yardimcisi Mehmet Okur, Denizli Milletvekili Sahin Tin, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Adalet ve Kalkinma Partisi Il Baskani Yücel Güngör, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Sefa Gökalp’de Bakan Varank’a eslik ettigi ziyarette misafirler DSO Yönetim Kurulu tarafindan agirlandi. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren DSO Yönetim Kurulu Baskani Selim Kasapoglu, “Bakanimizin bizleri ziyaret ederek sikintilarimizi dinlemesi bizleri onurlandirdi. Sanayicilerimizin bizlere ilettigi sikintilari tek tek kendisine aktarma firsati buldugumuz bir ziyaret oldu. Herkesin bildigi üzere sanayi odalarinin asli görevi, organize sanayi bölgeleri kurmaktir. Bakanimizin bu ziyaretinde de mevcut organize sanayi bölgelerimizin durumunu degerlendirdikten sonra sanayicilerimizin yeni üretim alanlari ihtiyacini kendisine ilettik” diye konustu.



“Bozkurt bölgesine 1 milyon 700 bin m2’lik OSB kurulacak”

Projeler hakkinda Bakan Varank’a bilgi veren Baskan Kasapoglu, “Bakanligimizin da yeni organize sanayi bölgeleri konusundaki olumlu yaklasimi bizi mutlu etti. Yakin zamanda Bozkurt bölgesinde 1.700.000 m2’lik alanda yeni bir organize sanayi bölgesinin kurulmasi için Valiligimize basvurumuzu iletecegiz. Böylece Denizli Makine Ihtisas OSB’nin de faaliyete geçmesiyle Ankara yolunu bir üretim hattina dönüstürecegiz. Islah OSB konusunda da Bakanligimizin yeni mevzuat çalismalari oldugunu Bakanimizin ziyareti vesilesiyle ögrenmis olduk. Üzerinde çalistigimiz 2 Islah OSB projesi var. Bunlarla ilgili de çalismalarimiza hiz vermek ve yasal zemin olusur olusmaz basvurularimizi gerçeklestirmek istiyoruz” dedi.



“Arastirmalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz”

Enerji ihtisas bölgesi kurma fikirlerinin de Bakan Varank tarafindan olumlu karsilandigini belirten Kasapoglu, “Sanayicinin üzerindeki enerji maliyeti yükünü hafifletmek için enerji ihtisas bölgesi kurmak için yer arastirmalarimiza baslamistik. Bakanligimizin benzer bir çalisma yürütüyor olmasi ve bakanimizin bu çalisma çerçevesince bize de yer tahsis edebileceklerini söylemesi bizim bu çalismalarimiza ivme kazandirmis oldu. Ancak tabii ki sanayicimizin enerji ihtiyaci çok fazla, bu nedenle biz de yer arastirmalarimiza hiz kesmeden bir yandan devam edecegiz” dedi.



“Denizli’de genç bilisimci arkadaslarimizla yakin temas halinde çalismaya basladik”

Kasapoglu, son zamanlarda Denizli’de artan bacasiz sanayi sektörü bilisimci kapasitesini de Bakan Varank’in bilgisine sunduklarini, “Sanayi Odasi bünyesinde gerçeklestirdigimiz toplantilarda Denizli’de ciddi bir bilisimci kapasitesinin olusmus oldugunu gördük ve çogunlukla genç kusaktan olusan bu arkadaslarimizla daha yakin temas halinde çalismaya basladik. Geçen sene DSO olarak fizibilitesini tamamladigimiz veri merkezi projesinin olusan bu kapasiteye çok katki saglayacagini düsündügümüz için bu projemizi hayata geçirmek için bakanimizdan kaynak talebinde bulunduk. Bakanimizin teveccühü ile bizzat Bakanligimiz tarafindan yürütülen benzer bir projeye dahil olarak bu hayalimizi de gerçeklestirmeyi umut ediyoruz. Ayrica Denizli’deki model fabrikanin kurulmasi için bakanimizdan destek aldik ve önümüzdeki süreçte model fabrikayi en verimli sekilde hayata geçirmek için de çalismalarimiza agirlik verecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA