Çorum'da Kongre Kültür Merkezi Insa Edilecek

Çorum Belediyesi, ilimizin önemli ihtiyaçlarindan birisi olan Kongre Kültür Merkezi için çalismalarini hizlandirdi. Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, çimento fabrikasi arazisinde uygulayacaklari “Yeni sehir projesi” çerçevesinde Kongre Kültür Merkezi’nin de insa edilecegini belirterek 2023 yilinda temel atmayi planladiklarini açikladi.

Çorum'da Kongre Kültür Merkezi Insa Edilecek
Çorum’un kültür ve sanat hayatina önemli katki saglayacak olan Kongre Kültür Merkezi konusunda Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’dan müjdeli haber geldi. Kongre Kültür Merkezi’ni çimento fabrikasi arazisinde uygulayacaklari yeni sehir projesi içerisinde insa edeceklerini açiklayan Baskan Asgin, buranin proje ihalesi için 2023 yili bütçesinden ödenek ayirdiklarini söyledi.



Çorum’da kültür, sanat ve bilimsel etkinlikler için ihtiyaca cevap verebilecek bir salonun eksikligine isaret eden Baskan Asgin, “Kongre Kültür Merkezi bu sehrin çok elzem bir ihtiyaci. Bu ihtiyaci karsilayacak nitelikte, Çorum’a uzun yillar hizmet edecek, içerisinde farkli büyüklüklerde salon ve fuayenin oldugu çok güzel bir Kongre Kültür Merkezi’ni Çimento Fabrikasi arazisine yapacagiz. Bu çok büyük bir proje olacak ve uzun yillar sehrimize hizmet edecek. Proje bedelini 2023 bütçesinde ayirdik. En kisa zamanda projeyi hazirlatacagiz ve 2023 yili Kasim ayinda buranin ihalesini yaparak temelini atacagiz” dedi.

Kaynak: İHA