Çikar Amaçli Silahli Suç Örgütüne Uluslararasi Operasyon

Adana polisi “çikar amaçli silahli suç örgütü” kurarak 4 olayda 5 kisinin öldürülmesi, yaralama ve nitelikli yagma olaylarina karistigi öne sürülen zanlilarin yakalanmasi için Adana merkezli 4 il ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetinde yaptigi safak vakti operasyonda, elebasi da dahil 40 süpheliyi gözaltina aldi.

Çikar Amaçli Silahli Suç Örgütüne Uluslararasi Operasyon
Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne bagli Organize Büro Amirligi ekipleri kentte “çikar amaçli silahli suç örgütü” kuruldugunu, liderligini ise C.I.’nin yaptigini belirledi. Polis savciliktan alinan izinle suç örgütü lideri ve üyelerini teknik ve fiziki olarak takibe basladi.

Yapilan takipte suç örgütünün 4 cinayet olayinda 5 kisinin öldürülmesine, yaralama ve nitelikli yagma olaylarina karistigini belirledi. Polis zanlilari yakalamak için çalisma baslattiginda çete lideri C.I.’nin Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetine kaçtigini, yaninda iki çete üyesi oldugunu, yardimcisi oglu Y.I.’nin ise Istanbul’da oldugunu belirledi. Polis yapilan çalismalarin ardindan bugün safak vakti Adana merkezli 4 il ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetinde operasyon baslatti. Polis es zamanli olarak 58 adreste 46 zanliyi yakalamak için özel hareketin de destegiyle kapilari koç baslariyla kirarak evlere girdi. Yapilan operasyonda çete elebasi, yardimcisi ogluyla birlikte 40 zanliyi gözaltina aldi. Zanlilarin evlerinde yapilan aramada ise uzi marka silahlar ve uyusturucular ele geçirildi. Çete elebasi ve oglunun lüks yasam sürdügü, ikisinin de rezidansta oturdugu, Y.I.’nin Istanbul’daki evinden sinyal kesici jammer çiktigi ögrenildi. Zanlilar sorgulanmak üzere emniyete getirildi.

Kaynak: İHA