Cesedi Bulunamayan Sally'nin Katil Zanlisina Müebbet Hapis

Eskisehir’de 1 yili askin süredir haber alinamayan yabanci uyruklu Sally Ali Challab Al-Abood’u öldürüp parçalara bölerek çöp kutusuna attigi iddia edilen Amjed Mohsin Mohammed ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Cesedi Bulunamayan Sally'nin Katil Zanlisina Müebbet Hapis
Eskisehir’de yabanci uyruklu Sally Ali Challab Al-Abbood’un kaybolmasiyla ilgili Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince yürütülen sorusturma çerçevesinde olayin süphelilerinden Amjed Mohsin Mohammed, Kirklareli üzerinden Bulgaristan’a kaçmaya çalisirken yakalanmisti. Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Gasp ve Cinayet Büro Amirligi ekipleri olayla ilgili 10 bin saatlik güvenlik kamerasi görüntülerini izledi. Görüntülerde Sally’nin 2 Eylül 2021 tarihinde saat 15.30 siralarinda süpheli Amjed Mohsin Mohammed’in evine giris yaptiktan sonra evden çikisinin olmadigi anlasilirken, süphelinin farkli kiyafetlerle defalarca disari çiktigi ve elindeki çöp posetlerini farkli çöp kutularina attigi tespit edilmisti. Yürütülen sorusturma çerçevesinde süpheli Amjed Mohsin Mohammed’e yardim ettikleri tespit edilen kardesi Asaad Mohsin Mohammed, onun arkadasi Ammeer Muttashar Mahmood ve Sarhan Shihbab Ahmed de tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Yardim ettikleri öne sürülen süpheliler Mahmood ve Ahmed ise daha sonra adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin karar durusmasinda tutuklu sanik Amjed Mohsin Mohammed mahkeme salonunda hazir edildi. Durusmaya Sally Ali Challab Al-Abood’un annesi ile kiz kardesi katildi.

Durusmada iddia makami önceki celsede verilen mütalaasini tekrarladi. Mütalaada sanik Amjed Mohsin Mohmmed’in ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti. Süpheli Mohammed’e yardim ettikleri tespit edilen kardesi Asaad Mohsin Mohammed ile arkadasi Ammeer Muttashar Mahmood ve tutuksuz saniklar Sarhan Shihbab Ahmed ve Hasan Ali Assi Al-Faisal hakkinda ise ‘suçluyu kayirma’ suçlamasiyla 6 aydan 5 yila kadar hapis cezasi istenmisti.

“Bana iftira ediyorlar”

Karardan önce son sözleri sorulan sanik Amjed Mohsin Mohammed suçlamayi reddederek, “Olay tarihinde biz baska bir aile ile mangala gittik. Ortada hiçbir sey yok, nasil böyle olabilir? Polisler eve aramaya geldiler. Lavabo borularina bile bakip inceleme yaptilar. 6 litrelik kan nereye gitti? Evde hiçbir sey bulamadilar. Yemin ederim hiçbir sey yapmadim. Israrla benim katil oldugumu söylüyorlar, bana iftira ediyorlar” dedi.

Mahkeme heyeti sanik Amjed Mohsin Mohammed’i, Sally Ali Challab Al-Abood’u ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasina çarptirdi. ‘Suçluyu kayirma’ suçundan yargilanan Asaad Mohsin Mohammed hakkinda ise katil zanlisinin kardesi oldugu gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadigina hükmedildi. Ayrica saniklar Ammeer Muttashar Mahmood ve Sarhan Shihbab Ahmed hakkinda sanik Mohammed’e yardim ettikleri gerekçesiyle ‘suçluyu kayirma’ suçundan 2 yil 3’er ay hapis cezasi verildi.

Öte yandan, ’suçluyu kayirma’ suçundan yargilanan Hasan Ali Assi Al-Faisal hakkindaki dosyanin tefrik edilmesine karar verildi.



“Bugünkü kararla birlikte ilk defa bu gece rahat bir uyku uyuyacagim”

Durusmanin ardindan Eskisehir Adliyesi önünde basin açiklamasinda bulunan Sally Ali Challab Al-Abood’un annesi Leyla Naim, “Adalet yerini buldu. Bu karar son derece adil. Bu karar için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne tesekkür ederim. Asayis kuvvetlerine, olayi arastiranlara, avukatlara, destekçilerimize tesekkür ederim. 1 buçuk yildan beri rahat uyku uyuyamiyorum. Ancak bugünkü kararla birlikte ilk defa bu gece rahat bir uyku uyuyacagim. Bu konu beni ayrica üzüyor, kahrediyor. Çok vahsi bir sekilde katledildi. Bir küçük parçasini dahi bulabilsem, mezar yapacagim. Kizimi anacagim. Maalesef onu da bulamadim” ifadelerini kullandi.

“Verilen cezalarla kadin cinayetlerinin bir sekilde engellenecegine dair umudumuz da yükseliyor”

Sally’nin ailesinin avukati Pinar Çelik Arpaci durusma sonrasinda yaptigi açiklamada, “Davayi takip eden avukat toplulugu olarak karardan genel anlamda memnunuz. Örnek bir karar da oldu. Her ne kadar katil cesedi kaybetse de, ona ragmen çok fazla delil oldugu için müebbet hapis cezasi aldi. Yargilama esnasinda aslinda burada bir kadin haklari mücadelesi verdik hep birlikte. Aile de yanimizdaydi. Bugün Eskisehir’de üçüncü davaydi. Üç tane kadin cinayeti davasi kabul ettik. Bu bir tesadüf degil. Aslinda bunun ne kadar yogun oldugunu da gösteriyor. Ayse Tuba Aslan karari da bizim için olumlu bir karardi. Bu karar da olumlu bir karar. Verilen cezalarla kadin cinayetlerinin bir sekilde engellenecegine dair umudumuz da yükseliyor açikçasi” seklinde konustu.



“Müebbet hapis cezasi yeterli degil”

Karari istinafa tasiyacaklarini kaydeden Avukat Funda Güney, “Canavarca hisle öldürmeden dolayi bir artirim nedeni uygulamadigi için biz karari yine de istinaf edecegiz. Onu da buradan bildirmek istiyoruz. Daha fazla ceza almasi için mücadelemize devam edecegiz. Çünkü müebbet hapis cezasi yeterli degil. Biz agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istiyoruz. Bunun için de istinaf yoluna basvuracagiz” dedi.

Kaynak: İHA