Balikçilar Yanan Geminin Mürettebatini Kurtarma Anlarini Anlatti

Sinop’ta yanan kuru yük gemisi mürettebatini kurtaran balikçilar, o anlari anlatti.

Balikçilar Yanan Geminin Mürettebatini Kurtarma Anlarini Anlatti
Sinop’ta 20 Aralik Sali aksami 20.30 saatlerinde meydana gelen gemi yangininda 16 mürettebat sag olarak kurtarildi. Kayip olan bir kisinin arama çalismalari devam ediyor. Gemi yangini sonrasi arama ve kurtarma çalismalarina destekte bulunan balikçi gemisi kaptani Mahmut Ertugral o anlari anlatti.

“Duman bizi boguyordu”

Olay anini anlatan gemi kaptani Mahmut Ertugral, “Ben yangina da müdahale etmeyi planladim. Fakat bizim geminin arka tarafinda aglarimiz var. Benim onu tek bir alevde söndürme sansim mümkün degil. Komple agi denize dökmem lazim ki onlari kurtarayim. O da maddi olarak bayagi bir külfet. Onu da yapamazdik. Aldigimiz son personel ‘gemide kimse yok’ deyince biz de dedik en azindan onlari aldik. Bir de dalga da olunca yardimci botu da indirdik. Normalde geminin durma pozisyonunda ben ona yanasamazdim. 3 tane ana makine 2 tane de bir basta bir de arka bölümde ekstra makineler var. Onlari istedigimiz pozisyonda tutabiliyoruz. O büyük bir avantaj oldu. Bir de küçük botu indirince biz dumana maruz kalmayalim diye gemiyi çevirdik. Yoksa duman boguyordu bizi. Bizim de müdahale edememe sansimiz vardi. Ama önce gemiyi çevirdik ki duman ters tarafa gitsin diye. Biz oraya gittigimizde mürettebat bayagi dumana maruz kalmislardi” dedi.



Vali tesekkür etti

Sinop Iskelesinde gemi kaptani Mahmut Ertugral ve gemi mürettebatini ziyaret eden Vali Karaömeroglu ise “20 Aralik gecesi Sinop açiklarinda yasadigimiz gemi yangini hadisesinde güvertedeki mürettebatini kurtaran kaptanimiza bir tesekkür ziyareti yaptik. ‘Kazim Kobya’ isimli gemimiz o aksam güverteden tahliye operasyonunu gerçeklestirdi. Mahmut reise ve bütün tayfa arkadaslarina tesekkür için bugün buradayiz. Ben basta Mahmut kaptan olmak üzere onun sahsinda bugün gemi personeline tesekkürlerimi sunuyorum. Allah bir daha böyle kaza ve belalar vermesin insallah. Suan 6 kisi taburcu oldu. Geri kalan 10 kisi de il disindaki yanik merkezi olan hastanelere gönderdik. Orada tedavileri devam ediyor. Kayip kaptani arama kurtarma çalismalarimiz süratle devam ediyor. Akinti Samsun tarafinda oldugu için yogunlukla orada ariyoruz. Oraya dogru sürüklendigini degerlendiriyoruz. Yine o gece bugün balikta oldugu için aramizda olmayan SÜRSAN-21 gemimiz de denizden 13 kisiyi toplamisti. Ben onlara da tesekkür ve sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA