Bakirköy Adliyesi'nde Avukata Yumruklu Saldiri Davasina Devam Edildi

Bakirköy Adliyesi’nde Istanbul Barosu avukatlarindan Mehmet Hakki Çezik’e durusma çikisi saldiran 2 sanigin yargilanmasina devam edildi. Hakim, suçu üstlenen sanik Muhammed Eren A. hakkinda suç duyurusunda bulunulmasina karar verdi.

Bakirköy Adliyesi’nde kizina cinsel istismarda bulundugu gerekçesiyle Agir Ceza Mahkemesi’nde sanik olarak yargilanan M.A. 8 Mart günü görülen karar durusmasinda 15 yil hapis cezasina çarptirilmisti. Durusmanin bitmesinin ardindan sanik M.A.’nin oglu Muhammed Eren A. ve Koray Emir A. adliye koridorunda cinsel istismar magduru müstekinin avukati Mehmet Hakki Çezik’e yumruk ve tekmeyle saldirmisti. Olayda 2 kisi gözaltina alinmisti. Olayin ardindan Muhammed Eren A. ve Koray Emir A. tutuklanarak cezaevine gönderilmis, ardindan ilk celsede adli kontrol sarti ile tahliye edilmisti.

Bakirköy 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuksuz saniklar Muhammed Eren A., Koray Emir A. hazir bulundu. Durusmaya müsteki avukat Mehmet Hakki Çezik ve müsteki avukati katildi.

Durusmada açiklanan bilirkisinin raporuna göre, avukati darbeden sanigin Koray Emir A. oldugunun tespit edildigi aktarildi. Sanik Koray Emir A., “Ben olayla ilgili çogu seyi hatirlamiyorum bir kargasa ani vardi. Ben mi yumruk attim hatirlamiyorum” dedi.

Muhammed Eren A., “Ilk yumrugu ben attim diye hatirliyorum” seklinde konustu.

Müsteki avukat Mehmet hakki Çezik savunmasinda, “Ben iki darbe aldim Koray yüzümü yumrukluyor Muhammet Eren de yerde kafami tekmeledi. Bilirkisi raporu eksik görüntülerde de çok bellidir. Her sey kabak gibi ortadadir ben ayakta çok sert 2 darbe yedim” dedi.

Mahkeme, durusmada suçu üstlenen sanik Muhammet Eren A. hakkinda kardesinin suçunu üstlendigi gerekçesiyle ‘suçu üstlenme’ suçundan hakkinda Bakirköy Adliyesine suç duyurusunda bulunulmasina karar verirken sorusturma çerçevesinde hazirlanan iddianameyle beraber dosyalarin birlestirilmesine ve durusmanin ertelenmesine hükmetti.

Iddianameden,

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 8 Mart 2022’de avukat olan müsteki Mehmet Hakki Çezik’in cinsel istismar magdurunun vekilligini yaptigi ve yargilama neticesinde mahkemenin cinsel istismar sanigina 15 yil hapis cezasi verdigi belirtilmisti. Iddianamede davanin karara baglanmasinin ardindan cinsel istismar suçundan hapis cezasi alan sanigin ogullari Muhammed Eren A. ile Koray Emir A’nin müstekiye saldirarak, darp ettikleri belirtilmisti. Iddianamede durusmadan bir gün önce ise, saniklardan birinin müstekiyi arayarak hakaret ettigi belirtilmisti. Saniklarin durusma öncesinde de müstekinin yanina giderek "seninle birazdan ilgilenecegiz" diyerek tehdit ettigi iddianamede aktarilmisti. Saniklar Muhammed Eren A. ile Koray Emir A. hakkinda ’basit tehdit’, ’hakaret’ ve ’kasten yaralama’ suçlarindan ayri ayri 3 yil 3 aydan 9 yil 3 aya kadar hapis cezasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA