Arslan Ve Kiliç'tan Sarikamis'a Yeni Ve Modern Saglik Tesisi Müjdesi

Kars’in Sarikamis ilçesinde yeni ve modern Ilçe Saglik Müdürlügü ve Aile Saglik Merkezi hizmet binasi yapilacak.

Arslan Ve Kiliç'tan Sarikamis'a Yeni Ve Modern Saglik Tesisi Müjdesi
Sarikamislilara müjdeyi 65.Hükümet Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve TBMM Tarim Orman ve Köy Isleri Komisyonu Baskani Prof. Dr. Yunus Kiliç verdi.

Ilçe Saglik Müdürlügü ve Aile Saglik Merkezi hizmet binasi tam donanimli olup, iki kattan olusmakta ve toplam 1682 m2 kapali alana sahip olacaktir.

Tesisin yapilacagi alanda incelemede bulunduktan sonra yaptiklari açiklama ile Sarikamislilara müjdeyi veren 65.Hükümet Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve TBMM Tarim Orman ve Köy Isleri Komisyonu Baskani Prof. Dr. Yunus Kiliç, “Öncelikle Kars Milletvekilleri olarak sehitler diyari ve turizm cenneti olan Sarikamis’a böyle bir projenin müjdesini vermek bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Daha önce uygun yer bulunamadigindan baslatamadigimiz bu tesis için Posta ve Telgraf Teskilatina ait olan ve yikilan lojmanlarin bulundugu alani kullanacagiz. Bunun için Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz, Posta ve Telgraf Teskilati Genel Müdürümüz ve Milli Emlak Genel Müdürümüz ile görüsüp, süreci baslattik. Sehrin tarihi dokusunun oldugu bir yer; kaymakamlik, kütüphane ve Kazim Karabekir Camisinin hemen yani basinda insa edilecek olan bu proje ile sehrin görselligine de katki saglamis olacak, insanlarimiz yürüme mesafesinde saglik hizmeti alabilecektir. Ilçe Saglik Müdürlügü ve Aile Saglik Merkezi binasinda; 7 adet Muayene Odasi, 1 Adet Engelli Muayene Odasi, 5 Adet Acil Müdahale Odasi, 1 Adet Egitim Salonu, 1 Adet Toplanti Salonu, 8 Adet Hekim Odasi, 1 Adet Tabip Odasi, 2 Adet Laboratuvar, 1 Adet Röntgen Odasi, 2 Adet Emzirme Odasi, 2 Adet Asi Bebek Izleme Odasi, 2 Adet Aile Gebe Izleme Odasi, 1 Adet Sigara Birakma Odasi, 1 Adet Aile Hekimligi Hizmetleri Odasi ve 1 Adet Asi Odasi bulunacaktir. Toplam 1682 m2 kapali alana sahip olacak olan bu tesis Sarikamisli hemserilerimizin daha modern ortamda saglik hizmeti almasini saglamis olacaktir. Emegi geçenlere çok tesekkür ediyoruz. Kars Milletvekilleri olarak Ilimiz ve ilçelerimizde yaptiklarimizla yetinmeyip daha fazlasini yapacagimizdan vatandaslarimizin hiç bir süphesi olmasin. Tekrar güzel ilçemiz Sarikamis’a ve Sarikamisli hemserilerimize hayirli olsun.” dedi.

Arslan ve Kiliç’a Ak Parti Kars Il Baskani Adem Çalkin ve Il Baskan Yardimcilari, Ak Parti Sarikamis Ilçe Baskani Kenan Dogan, Il Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Ilçe Yönetim Kurulu, Kadin Kollari ve Gençlik Kollari Baskanlari eslik etti.
Kaynak: İHA