Akilli Yangin Söndürme Mühimmatina Patent Tescili

Malatya Inönü Üniversitesi ögretim üyeleri tarafindan yapilan akilli yangin söndürme mühimmati patent tescili aldi.

Akilli Yangin Söndürme Mühimmatina Patent Tescili
Inönü Üniversitesi tarafindan konuyla ilgili olarak yapilan açiklamada, “Akilli Yangin Söndürme Mühimmati 2019 yilinda üniversitemiz akademisyenlerinin çalismalari sonucu gelistirildi. yarismalarda Türkiye derecesi alarak birçok kez TEKNOFEST ve benzeri organizasyonlarda üniversitemizi temsilen halk ve sanayiciler ile bulusmus olan ürün ayrica yaklasik 190 ülkede farkli platformlarda haberlere konu olmustu.

Aralarinda ulusal ve uluslararasi düzeyde çok sayida lider firmanin ve birçok kurum ve kurulusun ilgi gösterdigi ve ürünün hayata geçirilmesi için çesitli platformlarda is birligi görüsmelerinin saglandigi projenin önünde bulunan patent tescili bir engel olarak durmaktaydi.

2019 yili Eylül ayinda üniversitemiz tarafindan patent basvurusu yapilmis olan Akilli Yangin Söndürme Mühimmati (medyada yangin söndürme bombasi olarak bilinen) 3 yili asan bir degerlendirme sürecinin ardindan patent tescili almaya hak kazanmistir.

Tasarim ve ürünün ortaya çikarilis sürecinde emegi geçen Makine Mühendisligi Bölümü Ars. Gör. Murat Toptas ve danisman hocasi Prof. Dr. Mehmet Yilmaz hocalarimizi tebrik eder, basarilarinin devamini dileriz” denildi.
Kaynak: İHA