19'Uncu Uluslararasi Istanbul Mutfak Günleri Tuzla'da Basladi

Tuzla Belediyesinin ev sahipliginde 19’uncusu organize edilen “Uluslararasi Istanbul Mutfak Günleri”, basladi. 22 farkli ülkeden bin 56 yarismacinin istirak ettigi ve 92 jürinin eslik ettigi yarismada farkli ülkelerden gelen yarismacilar, 78 farkli kategoride yarisarak 3 gün boyunca kiyasiya mücadele edecek.

19'Uncu Uluslararasi Istanbul Mutfak Günleri Tuzla'da Basladi


Türkiye Asçilar ve Sefler Federasyonu (TASFED) tarafindan bu yil 19’uncusu organize edilen "Uluslararasi Istanbul Mutfak Günleri” Tuzla Belediyesinin ev sahipligi ile basladi.

Programa; Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, esi Dr. Fatma Yazici, Türkiye Asçilar ve Sefler Federasyonu (TASFED) Baskani Bayram Özrek, asçilar, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

22 farkli ülkeden bin 56 yarismacinin katilim sagladigi ve 78 farkli kategoride yaristigi, 92 jürinin eslik ettigi ve 3 gün sürecek olan festivalde yarismacilar kiyasiya mücadele ediyor.

“Çok farkli ürünleri bir araya getirerek yapiyorlar, çok hosuma gitti”

Konu ile ilgili konusan Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, “19’uncusu düzenlenen Uluslararasi bir yarismaya biz eslik ediyoruz. Türkiye Asçilar ve Sefler Federasyonu (TASFED) Baskanimiz ve degerli jüri üyeleri ile beraber bin 50’den fazla yarismacinin bulundugu bir organizasyondayiz. Hatta 20’ncisinde konulan hedef dünyada tek olmak. Medeniyetlerin bulusmasi, sofralarin bulusmasi, burada meslek edinmenin ötesinde bir yarisma. Gençlerimiz yarisiyor, ben çok mutlu oldum. Böylesi bir meslek edinmek çok güzel. Her meslekte nasip olmayan bir seye sahip oluyorlar. Bugüne kadar hiç olmamis bir ürün ortaya koymaya çalisiyorlar. Gayreti ve çabayi görüyoruz. Bunun yaninda yöneticiligi ve gerçekten bir eser ortaya çikarmayi görüyoruz. Tattigimiz ürünler harika ve spesifik ürünlerdi. Harika spesifik ürünler tattik, bazilarinin isimlerini söyleyemiyorum. Siir gibi isimlerdi. Çok farkli ürünleri bir araya getirerek yapiyorlar. Çok hosuma gitti, çok lezzetliydi” dedi.



“Damak tadi altindan kültürler birlesiyor”

Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici’nin esi Fatma Yazici, “ Gerçekten çok güzel bir ortam. Burada mutfagin birlestirici etkisini görüyoruz. Bütün dünyadan insanlar var. Ve damak tadi altindan kültürler birlesiyor. Bunu görmek çok güzel. Sanat eseri gibi ürünler var. “ ifadelerini kullandi.

“ Bin 56 tane yarismacimiz katliyor”

Türkiye Asçilar ve Sefler Federasyonu (TASFED) Baskani Bayram Özrek ise “Bu yil 19’uncusunu gerçeklestirdik. 3 gün sürecek. Pazar günü bitiyor. 78 kategoride yarismacilarimiz yarisiyor. Dünya genelinde 22 ülke 40 yabanci jüri, Türkiye’de de Liselerarasi ve üniversite düzeyi ve çalisan seflerden olusan bin 56 tane de yarismacimiz katliyor. Çok mutluyuz“ diye konustu.

Yarismaya Ankara’dan katilan Özgür Ataci, “Ben seker heykel ve artistik grubundan katildim. Elimizden geleni yaptik. Arkadaslar da çok güzel seyler yapmislar. Sonucu bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Etkinlik alanini gezen Baskan Dr. Sadi Yazici ve esi Dr. Fatma Yazici, birbirleriyle rekabet eden yarismacilarin yemeklerinden tatti.
Kaynak: İHA