Ressam Bedri Baykam'in 'Metamorfoz / Dönüsüm' Sergisi, Ada Modern Sanat Galerisi'nde

Ressam Bedri Baykam’in birbirlerinden farkli eserlerinden olusan ‘Metamorfoz / Dönüsüm’ adli sergisi, sanat yazari Ibrahim Karaoglu’nun küratörlügüyle Kusadasi Ada Modern Sanat Galerisi’nde, 23 Aralik’ta açiliyor.

Ressam Bedri Baykam'in 'Metamorfoz / Dönüsüm' Sergisi, Ada Modern Sanat Galerisi'nde


Amerika’nin en popüler sanat organizasyonlarindan biri olan Art Miami ‘Context Art Miami’ etkinliginde, Chicago merkezli Hilton Asmus Gallery tarafindan temsil edilen Bedri Baykam’in Amerika dönüsü açilan bu özel sergisinde; önceki dönemlerde yaptigi kolaj, yagliboya, suluboya, mürekkep ve lentiküler “4D” eserlerinin yani sira yeni eserleri de yer aliyor. Ünlü sanatçi Bedri Baykam, içindeki birden fazla görüntüyü derinlik etkisiyle, açi degistirerek imajlariyla, lentiküler eserleriyle ve metamorfoz yüklü resimleriyle görkemli bir sanat söleni sunuyor.

“Ben sürekli kendi içinde gidip gelen bir yaramaz çocuk gibiyim” diyen Baykam’in eserlerinin duyumsattigi heyecani yasamak ve paylasmak isteyen sanatseverler, sergi sonrasinda 23 Aralik Cuma günü, Kusadasi Belediyesi Çalikusu Kültür Evi’nde saat 17.30’da gerçeklesecek kitap imza gününe de katilabilecekler. Ada Modern’deki ‘Metamorfoz / Dönüsüm’ sergisi 22 Ocak 2023 tarihine kadar her gün ücretsiz olarak izlenebilecek.

Ressam Bedri Baykam’in, 23 Aralik Cuma günü ziyarete açilacak ‘Metamorfoz / Dönüsüm’ adli sergisi için Ada Modern Sanat Galerisi’nde kokteyl düzenlendi.

Kokteyle Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Kusadasi Belediye Baskan Vekili ve Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan, Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari ve Yusuf Atak, ressam Bedri Baykam, Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) Baskani Levent Köylü, küratör Ibrahim Karaoglu, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in esi Duygu Günel ve çok sayida sanatsever katildi.



‘Sanata adanmis bir ömür’

KUSAV Baskani Levent Köylü, Bedri Baykam sergisi hakkinda yaptigi açiklamada, “Bedri Baykam’in yasaminda her sey sanatla baslamis. Sonra vazgeçilmez bir tutkuya dönüsmüs sanat; ömrünü adamis. Ulusal ve uluslararasi arenada saygin, öncü bir sanatçi kimligiyle varolusunu sürdürüyor. Yeni Disavurumcu resmin hem dünyada hem de ülkemizdeki evrensel bir temsilcisi. Dünyanin en önemli müzelerinde ve sanat koleksiyonlarinda eserleri bulunan ender sanatçilarimizdan birisidir. Onun eserlerinden olusan özel bir seçkiyi Ada Modern Sanat Galeri’mizde sanatseverlerle bulusturmanin sevincini yasiyoruz ve varligiyla bizi onurlandiran degerli sanatçimiz Bedri Baykam’a sükranlarimizi sunuyoruz” dedi.



‘Kendimi asla tekrar etmem’

Bedri Baykam da, “Sergim özellikle son yillarda yaptigim çalismalarimi, birbirinden farkli görünen sanat yolculugumu ve serüvenimi özetleyen isleri barindiriyor. Benim sanat yaklasimimda hep ayni çalismayi yapmak ve kendini tekrarlamak kesinlikle yok. Bu nedenle insanlar benim eserlerime uzaktan baktiklarinda bunun bir Bedri Baykam resmi oldugunu anlarlar. Birçok sanatçi günümüzde bir görüntüyle meshur olur. Sonra ömrü boyunca onun benzer ve varyasyonlarini yapar. Kusadasi’nda degerli sanatseverlerle bulusmak benim için çok keyifli oldu. Levent Köylü ve küratörümüz Ibrahim Karaoglu sergimin açilmasi için emek sarf etti. Sanatin yurdun her zerresine yayilmasi, çagdas sanat eserlerinin sanatseverler ve aydin insanlara ulasmasi, her yörenin sairlerine, gazetecilerine, yazarlarina, sinemacilarina, tiyatrocularina ulasmasi sanatsal diyalog açisindan çok önemli. Buna benzer sanat merkezlerinin yurt çapinda çogalmasi bunu saglayacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA