Memur-Sen Açiklamasi 'Ocak Ayinda Kamu Görevlilerine Yönelik Ilave Iyilestirmeler Yapilmali'

Memurlar Sendikasi Konfederasyonu (Memur-Sen), asgari ücretin belli olmasinin ardindan enflasyonun ürettigi kayiplarin telafi edilmesi ve ilave iyilestirme karari alinmasi gerektigini belirtti.



Memur-Sen, asgari ücretin belli olmasinin ardindan memur zammi ve asgari ücretle ilgili açiklamalarda bulundu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak açiklamasindan sonra Memur-Sen, asgari ücrete gelen zammin örnek olmasi gerektigini ve memurlarin da ayni sekilde enflasyona karsi korunmasi gerektigini belirtti.

Yapilan açiklamada, "Asgari ücrete yapilan artis örnek olmali, diger sabit gelirliler de korunmalidir. 2023 için asgari ücret yüzde 54,5 artirilarak 8 bin 500 TL olarak belirlendi. Bu artis örnek olmali, enflasyon korkusu son bulmali, gelir dagiliminda adalet için kamu görevlilerinin alim gücü yükseltilmelidir” ifadeleri yer aldi.

“Ocak ayinda da kamu görevlilerimize yönelik ilave iyilestirmeler yapilmali”

Emek tarafinda enflasyon kaynakli olusan kaybin gelir dagiliminda adaleti de olumsuz yönde etkileyerek gelirler arasi dengesizlige sebep olustugu vurgulanan açiklamada su ifadeler yer aldi:

"Gelirleri artirma yönünde alinacak karar, reel gelirin artisini saglayacak geçmis dönem olusan kayiplari telafi edecek mahiyette olmalidir. Nitekim önemli olan rakamsal artislarin degil, alim gücünü artiran ve fiyat istikrarinin saglandigi bir piyasa ortami olusturmaktir. Bu çerçevede 2023 Ocak ayinda da kamu görevlilerimize yönelik ilave iyilestirmeler yapilmali, süreç yetkili konfederasyonun katilimiyla olmali, kayiplari telafi eden bir sonuç ortaya çikmalidir."
Kaynak: İHA