Bayraktar Akinci 'Gökçe Yeni Nesil Güdüm Kiti' Ile Hedefini Vurdu

Bayraktar AKINCI TIHA, milli ve özgün olarak gelistirilen GÖKÇE Yeni Nesil Güdüm Kiti ile gerçeklestirdigi test atisinda hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.

Savunma Sanayii Baskanligi liderliginde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsaminda Baykar tarafindan milli ve özgün olarak gelistirilen Bayraktar AKINCI TIHA’ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu basariyla sürüyor.

Hedefi yüksek hassasiyetle vurdu

Bu kapsamda TÜBITAK SAGE’nin gelistirdigi GÖKÇE Yeni Nesil Güdüm Kiti ile 22 Aralik 2022 Persembe günü gerçeklestirilen test atisi basariyla tamamlandi. Bayraktar AKINCI TIHA, Tekirdag’in Çorlu ilçesindeki Bayraktar AKINCI Uçus Egitim ve Test Merkezi’nden atis testi icra etmek üzere havalandi. Bayraktar AKINCI, gövde altinda tasidigi GÖKÇE güdüm kitine sahip 1000 librelik MK-83 (yaklasik 455 kg) ile yaptigi atista hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.

Ilk kez test edildi

Bayraktar AKINCI’nin 20 bin feet irtifadan lazer ile isaretledigi hedefe yüksek hassasiyetle angaje olan GÖKÇE Güdüm Kiti, bir insansiz hava aracinda ilk kez test edildi. Basariyla tamamlanan atis testini Kesan’daki Bayraktar TB2 Uçus Egitim ve Test Merkezi’nden havalanan Bayraktar TB2 IHA da görüntüledi.

2022’de 1 milyar dolari geçen rekor ihracat

Baykar, yaklasik 20 yil önce insansiz hava araçlari gelistirmeye basladigi ilk andan bugüne kadar toplam gelirinin yüzde 75’ini ihracattan elde etti. 2021 yilinda Türkiye Ihracatçilar Meclisi tarafindan savunma ve havacilik sektörlerinde ihracat lideri oldugu açiklanan Baykar, 2022 yilinda ise 18 farkli ülkeye 1 milyar dolardan fazla ihracat gerçeklestirdi. Baykar’in 2022’de imzaladigi sözlesmelerin yüzde 98’ini ihracat anlasmalari olusturdu. 2022 yili itibariyle Bayraktar TB2 SIHA’lar, son olarak Arnavutluk ile imzalanan sözlesmesiyle birlikte toplamda 27 ülkeye ihraç edildi. Bayraktar AKINCI TIHA için ise 5 ülke ile ihracat sözlesmesi imzalandi.
Kaynak: İHA