Bakan Akar Açiklamasi 'Azerbaycan Ordusuna Bundan Sonra Kimsenin Yan Bakmasina Imkan Ve Firsat Vermeyecegiz'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Azerbaycan Ordusuna bundan sonra kimsenin yan bakmasina imkan ve firsat vermeyecegiz” dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Azerbaycan Ordusuna Bundan Sonra Kimsenin Yan Bakmasina Imkan Ve Firsat Vermeyecegiz'


Milli Savunma Bakanligi ve Bakü Valiliginin katkilariyla Azerbaycan’in Ankara Büyükelçiligi tarafindan düzenlenen "Karabag Azerbaycan’dir-Vatan Savasi Tarihi: Sahsiyet Faktörü" kitabinin tanitimi, Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen programla yapildi. Programa Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve Azerbaycan Savunma Bakani Orgeneral Zakir Hasanov’un yani sira Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Atilla Gülan, Azerbaycan’in Ankara Büyükelçisi Resad Memmedov katildi.



Azerbaycan topraklarinin adil olmayan bir savas sonucunda isgal edildigini ifade eden Bakan Akar, "Hepinizin yakindan bildigi ama dünyanin duymak ve görmek istemedigi çok ciddi katliamlara, katillere, cinayetlere muhatap oldular. Bir kez daha cefa, iskence gördüler. Bu olaylar olurken Avrupa Birligi, NATO, Birlesmis Milletler, diger ülkeler ve Avrupa Güvenlik ve Is Birligi Teskilati maalesef bu konulara hiçbir sekilde duyarlilik, ilgi göstermediler, gerekli tedbirleri almadilar. Rusya, Amerika ve Fransa’nin es baskanlik yaptigi MINSK Grubu, bu konularda son derece duyarsiz kaldi" diye konustu.

Milli Savunma Bakani Akar, tek millet olan Azerbaycan ve Türkiye’den birine yönelik herhangi risk ve tehdit durumunda, tek yürek halinde buna karsi koymaya hazir olundugunu vurguladi.

Iki ülke silahli kuvvetlerinin, Azerbaycan Silahli Kuvvetlerinin modernizasyonu için yogun çalisma içinde oldugunu söyleyen Bakan Akar, bu çalismalarin büyük bir basariyla devam ettigini ifade etti.

Bakan Akar, "Türk Silahli Kuvvetlerinin orada ihtiyaci olan savunma sanayi konusunda yapilmasi gereken ne varsa onlari bugüne kadar yaptik, bundan sonra da insallah azim ve kararlilikla yapacagiz. Türkün gücünü dünyaya gösteren Azerbaycan ordusuna bundan sonra herhangi bir sekilde kimsenin yan bakmasina imkan ve firsat vermeyecegiz" dedi.

Bakan Akar, Azerbaycan ile askeri egitim is birliginin, savunma sanayi onarim çalismalarinin, mayinlarin ve patlayicilarin temizlenmesinin devam ettigini hatirlatti.

“Biz savasmak için degil, istikrar ve baris için variz”

Ermenistan’in, Azerbaycan’in uzattigi baris elini tutmasini tavsiye ettiklerini belirten Bakan Akar, "Biz savasmak için degil, caydirmak için variz. Biz savasmak için degil, istikrar ve baris için variz. Buna gayret gösteriyoruz" seklinde konustu.

Bakan Akar, Azerbaycan ve Ermenistan arasinda anlasmanin imzalanmasiyla bölgede baris ve istikrarin saglanmasi, bütün Kafkasya’da bir baris ve huzur ortaminin dogmasi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatti. Milli Savunma Bakani Akar, "Azerbaycan bu konuda yapilmasi gereken ne varsa bunlarin hepsini yapti, yapmaya devam ediyor. Biz bu manada Türkiye olarak Azerbaycan-Ermenistan arasindaki normallesmeye, iyilesmeye dönük ne varsa destekliyoruz. Bunun disinda çözümsüzlügü körükleyen her türlü duruma karsi oldugumuzu da herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.

Türk Silahli Kuvvetlerinin etkin ve caydirici olmasi için çalistiklarini söyleyen Bakan Akar, "Kardesimiz Azerbaycan Silahli Kuvvetleri için de ayni sey geçerli. Biz savastan önce caydirmayi düsünüyoruz. ’Savas olmasin’ diyoruz ama demekle savas olmamis olmuyor, savas oluyor. Bunu yapabilmek, bu sözün anlasilabilmesi için caydirmak, güçlü olmak gerekiyor" diye konustu.



Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Azerbaycan’in davasinda hakli oldugunun bilinmesi, bunun içsellestirilmesi ve her yerde açik sekilde ortaya konulmasi gerektigini vurgulayarak, "Türkiye olarak yapmaya çalistigimiz en önemli konulardan bir tanesi bu. NATO platformlari basta olmak üzere uluslararasi platformlarda, ikili iliskilerde sürekli bunu gündeme getiriyoruz" dedi.

Düzenlenen tanitim programinda TSK Armoni Mizikasi tarafindan konser de verildi.

Kaynak: İHA