Adiyaman'da Kaçak Avcilar Dron Ile Kovalandi

Adiyaman’da Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerinin uçurdugu dron kamerasina yakalanan kaçak avcilar, yüzlerini kapatarak kaçmaya çalisti.

Adiyaman'da Kaçak Avcilar Dron Ile Kovalandi
Olay, önceki gün Adiyaman-Çelikhan Karayolu üzerindeki bulanan daglik bölgede meydana geldi. Kaçak avcilarla mücadele için arazi arama ve taramasinda bulunan Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekipleri, dürbün ile bölgeyi izlerken, yaklasik 2 kilometre uzakta iki kisiyi fark etti.

Ekipler dronu uçurarak, sahislarin bulundugu bölgeye gönderdi. Tepelerinde uçan dronu gören iki kaçak avci, önce yüzlerini kapatarak yere çöktü. Dronun üzerlerinde uçmaya devam etmesi üzerine kaçak avcilar ellerinde pompali tüfeklerle kaçmaya basladi.

Avcilar kaçti dron takip etti. Ekipler, sarji azalan dronu geri çagirmak durumunda kaldi. Kaçak avcilarin kaçtiklari yöne ilerleyen ekipler, jandarma ekiplerinin destegiyle sahislari 7 saat süren takip ve çalismanin sonunda gizlendikleri yerde yakaladi.

Sahislarin 2 adet tüfegine el konulurken, kaçak avcilara kisi basi için 3 bin 750 TL idare para cezasi verildi.

Türkiye’de yaban keçisi sayisinin yogun oldugu Adiyaman’da 2022 yili içerisinde yaklasik 110 kaçak avciya bu güne kadar 1,5 milyon TL tazminat, 250 bin TL idari para cezasi kesildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA