ZBEÜ Turizm Fakültesindeki Projeye ARDEB-1002-A Destegi

ZBEÜ Karadeniz Eregli Turizm Fakültesindeki Turizm Isletmeciligi bölümünde hazirlanan proje, TÜBITAK-ARDEB 1002-A Hizli Destek Modülü dogrultusunda desteklenmeye hak kazandi.

Turizm Isletmeciligi ögretim üyesi Doç. Dr. Fatih Ercan’in yürütücülügünde gelistirilen “Turizm Egitiminde Deneyimsel Ögrenme Araci Olarak Web Tabanli Simülasyon Teknolojisi ve Otel Ön büro Derslerine Yönelik Bir Uygulama Önerisi” baslikli projenin turizm ögrencilerinin ön büro dersleri için gerekli olan pratik egitimini güçlendirmeyi amaçladigi bildirildi.

Bu dogrultuda web tabanli simülasyon uygulamasi (Önbüro WTS) gelistirmeyi hedefleyen projede, Karadeniz Eregli Meslek Yüksekokulu (MYO) Bilgisayar Teknolojileri programi Ögr. Gör. Yasin Özkan da arastirmaci olarak yer aldi.

‘Uygulamali Turizm Egitimi Gelisiyor’

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Fatih Ercan, yaptigi açiklamada proje dogrultusunda gelistirilecek olan simülasyon teknolojisinin aktif kullanimina sokulmasi ile uygulamali turizm egitimini teknolojiyle bütünlestirip gelistirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Bu sayede egitimdeki kaliteyi arttiracaklarina inandiklarini söyleyen Ercan, bu sayede ögrenci memnuniyetinin de yükselecegini ifade etti.

Kaynak: İHA