Istanbul'da Yabanci Uyruklu 11 Süpheli Yakalandi

Istanbul’da El Kaide, DEAS ve Heyet Tahrir el-Sam (HTS) gibi radikal örgütlerle baglantili olduklari gerekçesi ile aranan 11 süpheli, 7 ilçede düzenlenen operasyonla yakalandi.

Edinilen bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügünce, DEAS, El Kaide ve Heyet Tahrir el-Sam (HTS) gibi dini istismar eden terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik genis çapli çalisma gerçeklestirildi.

Savcilikça yürütülen sorusturma çerçevesinde, söz konusu terör örgütleri ve çatisma bölgeleriyle iltisakli sahislarin, günümüz itibariyle çatisma bölgelerinde bulunan örgüte yakin kisiler ile irtibatli olduklarina dair istihbari bilgiler edinildi. Güvenlik ve istihbarat birimlerince elde edilen bilgiler isiginda bu sahislarin yasadiklari belirlenen 7 ilçedeki 11 adrese bu sabah saatlerinde es zamanli operasyon düzenlendi.

Özel harekat timlerinin de katildigi operasyonda, tamami yabanci uyruklu 11 kisinin ‘süpheli’ sifatiyla yalanarak gözaltina alindigi ögrenildi.

Baskin yapilan adreslerde gerçeklestirilen aramalarda ise çok sayida örgütsel doküman ve dijital malzemeye incelenmek üzere el konuldugu kaydedildi. Yakalanan 11 süpheli, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Subesine getirildi.

El Kaide, DEAS ve HTS baglantili 11 süpheli hakkinda baslatilan ifade ve tahkikat islemlerinin devam ettigi aktarildi.
Kaynak: İHA