Diyanet Isleri Baskani Erbas, Istanbul'da 'Kelime-I Tevhid Hat Eserleri Sergisi'ni Açti

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Istanbul’da düzenlenen ‘Kelime-i Tevhid Hat Eserleri Sergisi’nin açilisini yapti.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Istanbul'da 'Kelime-I Tevhid Hat Eserleri Sergisi'ni Açti
Diyanet Isleri Baskani Erbas, Istanbul’da Albayrak Sirketler Grubu tarafindan bu yil 9’uncusu düzenlenen, 13 usta hattatin klasik tarzin disinda kendi sanat anlayislariyla yorumlayarak yazdigi ve bu yilki temasi “Kelime-i Tevhid” olan Hat Eserleri Sergisinin açilisini yapti.

Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen sergi açilisinda konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, “Hasr Suresi’ndeki son ayetler bize O’nun en önemli ismi ‘El-Halik’ olusudur, yaratici olusudur. Yüce Rabbimiz kainati ve kainatin içindeki her seyi yaraticilik sanatini en güzel bir sekilde göstererek yaratmistir” dedi.

Erbas, insanlarin vücutlarinin her zerresinde Allah’in yüceligini ve sanatini göreceklerini dile getirerek, “Peygamber Efendimiz buyurmus ki; ‘Allah güzeldir, güzeli sever.’ Iste Islam medeniyetinde güzelin yeri Allah’in cemaline atifla ortaya konulmustur. Bu yüzden hattatlarimiz, tezyinatla ilgili sanatçilarimiz ve benzeri musikisinaslarimiz ne kadar sanat dali varsa hepsinin güzelliginin Allah’in güzelligine atfen yapilmasi ayni zamanda bir tefekkürdür” diye konustu.



“Islam medeniyetinin en güzel sanatlarindan birisinin olusmasina bizim hatlarimiz vesile oldu”

Kelime-i tevhid temali serginin gelecek nesillere örnek olmasi açisindan çok önemli oldugunu ifade eden Erbas, söyle konustu:

“Mümin olmanin birinci sarti ‘Lailahe illallah Muhammedun Resulullah’ ne kadar güzel. Ayni zamanda kelime-i tevhidin yazildigi o levhalari okudugumuz zaman en mübarek zikri de yapmis oluyoruz. ‘Kur’an-i Kerim Hicaz’da indi, Misir’da okundu, Istanbul’da yazildi’ diyoruz ya iste onun da bir ispatidir. Islam medeniyetinin en güzel sanatlarindan birisinin olusmasina bizim hatlarimiz vesile oldu.”

Erbas, hat sanatinin en güzel göründügü yerin Kur’an-i Kerim oldugunu dile getirerek, Kur’an-i Kerim’in 1100-1200 sene öncesine ait güzel hatla yazilan nüshalari oldugunu söyledi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas konusmasinin ardindan beraberindekilerle serginin açilisini yapti. Açilisa, Istanbul Il Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpagus, Albayrak Grubu yöneticileri ve çok sayida davetli katildi.

Sergi, 4 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA