Yeni Asçilik Mutfagi Dünya Lezzetlerine Lezzet Katacak

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve Ikram Hizmetleri Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Asçilik Programinin uygulama dersleri için dünya lezzetlerinin hazirlanabilecegi bir konseptte tasarlanan asçilik mutfagi, Üniversite üst yönetiminin katildigi törenle açildi. Mutfak, açilisa özel olarak Türk Mutfagi lezzetlerini sundu.

Yeni Asçilik Mutfagi Dünya Lezzetlerine Lezzet Katacak
Açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, mesleki egitimin ögrencilerimizin potansiyellerini ortaya çikarmada ve ülkemizin kalifiye ara elemana olan ihtiyacini karsilama hususunda önem arz ettigini belirtti.

Meslek Yüksek Okullarinda verdigimiz egitimlerin mümkün oldugunca uygulamali olduguna dikkat çeken Rektör Türkmen, ögrencilerin mesleki hayatlarinda kullanacaklari önemli tecrübeleri biriktirmelerinde uygulama alanlarinin çok büyük katkisinin oldugunu söyledi.

Rektör Türkmen, "Bugün hizmete açtigimiz uygulama mutfaginin da ögrencilerimize önemli tecrübeler katmasinin yaninda gastronomi alaninda da üniversitemizi ileriye tasiyacagindan süphemiz yoktur." dedi.

Mutfagin Bayburt Üniversitesi ve ögrenciler için hayirli olmasini dileyen Rektör Türkmen, emegi geçen akademisyenlere ve personele tesekkür etti. Açilis sonrasi ögrencilerin mutfakta yapmis olduklari yemeklerin tadimini yapan Rektör Türkmen, sunum alanlarini gezerek ögrenciler ile sohbet etti.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Ali Ceyhan, kurulan iki profesyonel mutfagin Dünya Mutfagindan lezzetlere yönelik asçilik egitimi için gerekli bütün donanima ve ayni anda 48 ögrenciye hem teorik hem de uygulama egitimi verilebilecek kapasiteye sahip oldugunu söyledi.

Destekleri için Rektör Türkmen’e tesekkür eden Ceyhan, sunulan imkanlari en iyi sekilde degerlendireceklerini belirtti.

Açilisa Rektör Türkmen ile birlikte, üniversite üst yönetimi, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA