AK Parti Balikesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Körfez'e 100 Milyonu Asan Yatirim Müjdesi Verdi

Geçen hafta Havran Ovasi sulama projesi için Cumhurbaskanligindan 60 milyon ödenek çikartan Canbey, simdi de Edremit’e 50 milyon liralik spor yatirimi ile 5 adet hali saha projesini onaylatti.

AK Parti Balikesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Körfez'e 100 Milyonu Asan Yatirim Müjdesi Verdi
AK Parti Balikesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Edremit Ilçesi’ne yapilacak yatirimlarla ilgili açiklamalarda bulundu.

AK Parti Edremit Ilçe Baskani Ekrem Umutlu ile Ankara’da bir dizi temaslarda bulunan Milletvekili Canbey, Edremit Sahasina misafir tribünü, yüzme havuzu ve diger spor yatirimlari için yapilan yaklasik 50 milyon liralik yatirimin yani sira 5 mahalleye hali saha yapilacaginin müjdesini verdi. Ziyaretinde Milletvekili Canbey’e Belediye Meclis Üyeleri Murat Tuna ve Melih Tüzün eslik etti.

Havran Baraji Sulama Projesi ikinci etabi için yakin zamanda 60 milyon liralik ödenek saglandigini söyleyen Canbey; “Havran Ovasi Sulama Projesi için gereken 60 milyon liralik ödenegi, yaptigimiz görüsmeler neticesinde saglamistik. Çalismalar hizla sürüyor. Bu sulama projesi tamamlandiginda Havran Ovasi suya kavusacak. Sadece Havran da degil, Edremit Bostanci Ovasi, Çikrikçi Ovasi ve Burhaniye Çoruk Ovasi gibi havzadaki diger ovalar da suyla bulusacak. Balikesir’imiz verimli topraklarini suyun bereketiyle bulusturmaya devam edecegiz.” dedi.

Edremit’e son derece modern bir kütüphane yaptirdiklarini belirten Canbey, “Insaatina baslanan Edremit Hükümet Binasi bitmek üzere. KYK yurdunun ihalesine kisa zaman sonra çikilacak. Edremitimize yaptiracagimiz, proje ihalesi yapilan ve su anda projesi çizilen Bölge Hastanesi statüsünde son derece modern bir Devlet hastanemiz yapilacak. Edremit bu yatirimlari hak ediyor. Insallah çalismalarimiz artarak devam edecek” dedi.

Balikesir’e yapilan yatirimlar için Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür eden Canbey; “Türkiye’yi doyuran sehir Balikesir’in tarimsal üretimi artirmak atina gereken yatirimlari yapiyor, çiftimizi destekliyoruz. Üretimden hasada, isletmeden satisa her asamada sagladigimiz desteklerle üreticimizin yanindayiz. Gübre, yem ve mazot desteklemeleriyle maliyetleri düsürürken, sertifikali tohum ve fidan kullanimini ve üretimini de destekliyoruz. Genç çiftçilere hibe destegi sagliyor, kirsal kalkinma destekleri ile tarimsal üretim tesislerinin kurulmasina hibe veriyoruz. Tarimsal kredilerde faizleri düsürerek, tarimin birçok alaninda üreticilerimize sifir faizli kredi sagliyoruz. Verdigimiz destekler ve yürüttügümüz projeler ile hem bitkisel üretimi hem de hayvanciligi gelistiriyoruz, planli ve kendimize yeterli üretimi hedefliyoruz. Arazi toplulastirma, güvenilir gida, isletme bazli danismanlik sistemi, egitim-yayim, tarimsal sigorta ve daha birçok alanda ürettigimiz yenilikçi çözümlerle daha verimli bir zirai hayat insa ettik, etmeye de devam ediyoruz. Tüm bu çalismalarin mimari Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a Balikesirli hemsehrilerim adina tesekkür ediyor, sükranlarimizi sunuyorum. Türkiye Yüzyili ayni zamanda Balikesir’in de yüzyili olacaktir. Bu vizyonla AK kadrolar olarak çalismalarimizi durmaksizin sürdürecegiz.” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA