Konya Büyüksehir 2. Ulusal Otogar Yönetim Çalistayi'na Ev Sahipligi Yapti

Konya Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’nin 45 farkli sehrinden otogar yöneticilerinin katildigi Ulusal Otogar Yönetim Çalistayi’nin ikincisine ev sahipligi yapti.

Konya Büyüksehir 2. Ulusal Otogar Yönetim Çalistayi'na Ev Sahipligi Yapti
Konya Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde 2. Ulusal Otogar Yönetim Çalistayi gerçeklestirildi.

Çalistay’in açilisinda konusan Konya Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskani Hasan Görgülü, tasimacilik anlaminda ortaya çikan sorunlari çözmek adina bir araya geldiklerini belirterek, Konya Büyüksehir Belediyesinin bu konudaki hizmetlerini anlatan bir sunum yapti. Ulastirma ve Altyapi Bakanligi 2. Bölge Müdürü Kemal Yilmaz, otogar isletmeciliginin zor bir hizmet olduguna deginerek, çalistay sonucunda otogarlar arasindaki teknoloji, bilisim, iletisim kanallarinin güçlenecegini söyledi.



Konya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Furkan Kusdemir, “Ikincisini düzenledigimiz bu çalistayla; bilgi birikimlerimizi, sorunlarimizin çözümü adina neler yapabilecegimizi ortak bir dille istisare edecegiz” diye konustu.



45 farkli sehirden otogar yöneticileri katildi

Sehirlerarasi yolcu tasimaciliginin merkezi konumundaki otogarlarin yönetiminde ortaya çikan ortak sorunlara çözümler üretmek, ulasimdaki kalite standartlarini artirmak, birimler arasi iletisimi gelistirmek ve tecrübelerin paylasilmasi amaciyla düzenlenen çalistaya 45 farkli sehirden otogar idarecileri katildi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, Otobüs Isletmeleri Dernegi, Konya Otobüs Isletmecileri Dernegi ve O-Bilet A.S’nin paydasi oldugu 2. Ulusal Otogar Yönetimi Çalistayinda; Akilli ve Sürdürülebilir Ulasim, Yetki Belgeleri ve Ücret Tarifeleri, Kiralama, Isletme ve Yolcu Tasimaciligi Hizmetinin Esaslari, Otogar Iç Trafigi, Güvenlik ve Asayis, Terminal Isletmeciliginde Belediyelerin Rolü ve Önemi baslikli oturumlar gerçeklestirildi.



Baskan Altay’la bulustular

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da çalistaya katilan otogar yöneticiler ile bir araya gelerek ulasim konusunda örnek bir sehir olan Konya’da gerçeklesen çalistayin önemine dikkat çekerek, hayirli olmasini diledi. 3 gün süren çalistayin sonunda Konya turuna katilarak sehrin tarihi ve turistik mekanlarini ziyaret eden otogar yöneticileri, Konya’yi çok begendiklerini söyledi.

Kaynak: İHA