'2. Pide-Pirinç-Balik Festivali'

Samsun Terme’de düzenlenen "2. Pide, Pirinç, Balik Festivali"nde ünlü seflerin tattigi bölgenin yöresel ürünleri tanitildi. Terme pidesi ve Terme pirinci, festivalin en çok ilgi gören lezzetleri oldu.

'2. Pide-Pirinç-Balik Festivali'
Samsun’un Terme ilçesinde 2.’si düzenlenen geleneksel ‘Pide, Pirinç ve Balik Festivali’nde yaklasik 2 ton balik ve 8 bin kisilik pide ile meshur terme pirincinden yapilan pilav dagitildi.

Yöresel ürünlerin ve lezzetlerin sergilendigi festivalde, ödüllü hamsili pilav ve kabak tatlisi yarismasi, halk oyunlari gösterisi, Gülsen Simsek konseri, Dogukan Alsay DJ performansi ile teknelerin denizde selamlama gösterileri gerçeklestirildi.

Festivalde sanatçi grubu Koliva da sahne aldi.

Terme pidesi ve Terme pirinci tanitildi

Festivalde yaklasik 20 bin kisiye ev sahipligi yapildigini vurgulayan Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, “Önceki sene hamsi festivali olarak baslatilan projemizi bu sene daha da genisleterek bölgemizin en önemli yöresel lezzetleri olan pide ve pirincimizi de ekledik. Türkiye’ye adini duyurmus ve tescillemis olan, sehrimizin en önemli markalarindan olan Terme pidesinin ve yaklasik 40 çesit pilavin yapildigi Terme pirincinin sunumunun yapildigi Karadeniz Bölgesi’ndeki en güzel festivaldeyiz” dedi.



Bölgenin ilk ‘Gastronomi Festivali’ne hazirlik

Özenle hazirlanan pide, pilav ve baligin vatandaslara ücretsiz olarak dagitildigini söyleyen Belediye Baskani Kiliç, “Termemize deger katan, markasi olmus bu ürünleri gelecek yillarda yapacagimiz festivallerde daha da gelistirerek bölgenin ilk ve tek gastronomi festivaline dönüstürmeyi planliyoruz. Terme 2. Pide, Pirinç, Balik Festivali’ne destekte bulunan tüm paydaslarimiza ve katilim saglayan tüm hemsehrilerimize tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Programin açilis töreninin ardindan, lezzetli pilavlariyla taninan Baruthane Pilavcisi Nedim Sahin, standin basina geçerek hazirladigi pilavi vatandaslara ikram etti. ‘Bugün ne yiyecegiz?’ sorusuyla bilinen Nedim Sahin’in pilavini tadan Ayse Akkus, “Terme pirinciyle hazirlanmis, kaz etiyle ve nohutla karistirilmis pilavin lezzeti mükemmeldi” dedi.

Pilavci Nedim Sahin, sef Muhittin Kaplan, sef Haldun Tüzel, sef Miraç Bayindir, sef Zeyyat Karbancioglu, OMÜ Biyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Fergan Karaer’in gurme sef olarak katilim sagladigi festivalde, hamsili pilav ve kabak tatlisi yarismasinda vatandaslar lezzetlerini yaristirdi. Jüri üyelerinin degerlendirmesi sonucu dereceye giren yarismacilar sefler ve protokol üyeleri tarafindan ödüllendirildi.

Terme’nin yöresel lezzetlerine doyan vatandaslar, program sonunda Koliva ve Dogukan Alsay’in sahne performanslariyla costu.
Kaynak: İHA