Samsun'da Yüksekögretimde Bilgi Sorunu Ele Alinacak

Samsun Valiligi, Büyüksehir Belediyesi, üniversiteler is birligi ile yüksekögretimde bilgi sorunu, elestiri ve teklif çalistayi düzenlenecek.

Samsun'da Yüksekögretimde Bilgi Sorunu Ele Alinacak
Samsun Valiligi, Samsun Büyüksehir Belediyesi, Ondokuz Mayis Üniversitesi, Samsun Üniversitesi ve Cihannüma Isbirligi ve Dayanisma Dernegi Samsun Il Temsilciligi is birligiyle, ‘Yüksekögretimde Bilgi Sorunu, Elestiri ve Teklifler Çalistayi’ gerçeklestirilecek.

19-20 Aralik 2022 tarihlerinde Büyüksehir Belediyesi Sehit Ömer Halisdemir Çok Amaçli Salonu’nda gerçeklestirilecek çalistayda uzman akademisyenler tarafindan, bilgi üretiminin yapisi, Islam dünyasinda özgün bilgi üretimi problemi, bilimler arasi iliskiler, hiyerarsi ve bilimler tasnifi, bilimsel bilgi üretimi ve bilimsel yöntem sorunlari, Islam dünyasinda yüksek ögretim için yeni tesebbüsler detayli olarak irdelenecek.

Çalistay hakkinda bilgi veren Cihannüma Isbirligi ve Dayanisma Dernegi Samsun Il Temsilcisi Abdullah Yildirim, pek çok çalistayin ilgili kurumlarla isbirligi ile düzenlendigini ve bu konularla ilgili yol haritasi ortaya koyan detayli raporlarin hazirlandigini söyledi.

Yüksekögretimde bilgi sorunu, elestiri ve teklifler çalistayinin Samsun’da düzenlenmesinden mutlu olduklarini ifade eden Yildirim, “Ülkemizin muhtelif üniversitelerinden alaninda yetkin 30 civarinda alan uzmani akademisyenin bir araya gelecegi çalistayda yüksekögretimde bilgi sorununu kendi medeniyetimizin dinamikleri esas alinarak degerlendirilecek, elestiri ve öneriler ele alinacak, gelecege isik tutacak alternatif çözümler üretmeye gayret edilecek ve bunun için de tüm paydaslarimizla biz haziriz” dedi.

Samsun Valiligi, Samsun Büyüksehir Belediyesi, Ondokuz Mayis Üniversitesi, Samsun Üniversitesi ve Cihannüma Isbirligi ve Dayanisma Dernegi Samsun Il temsilciligi ortakligiyla yapilacak olan çalistayin açilis oturumu halka açik olarak 19 Aralik Pazartesi günü saat 15.00’te Büyüksehir Belediyesi Sehit Ömer Halisdemir Çok Amaçli Salon’da gerçeklestirilecek. Çalistayin açilis oturumu Marmara Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Ömer Türker, Istanbul Medeniyet Üniversitesi ögretim üyesi Ibrahim Halil Üçer ve Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya’nin sunumuyla icra edilecek.

Farkli üniversitelerden çok sayida profesör, doçent gibi pek çok ismin katilacagi çalistay 2 gün sürecek.
Kaynak: İHA