Kaza Zannedilen Olayda Ölen Kisiyi Yengesi Bilerek Öldürmüs

Konya’da bisikleti ile seyir halindeyken bir aracin çarpmasi sonucu agir yaralanan ve kaldirildigi hastanede hayatini kaybeden 50 yasindaki sahsa husumetli oldugu yengesinin çarptigi ortaya çikti. Süpheli kadinin kazadan sonra gittigi tamirciye "Kaza yaptigimdan esimin haberi yok. Otomobili bir gün içinde tamir edin" dedigi ögrenildi.

Kaza Zannedilen Olayda Ölen Kisiyi Yengesi Bilerek Öldürmüs
Olay, geçtigimiz Çarsamba günü saat 08.30 siralarinda Meram ilçesi Bahçesehir Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bisikletle seyir halinde olan Kamil Yanar’a (50) plakasi tespit edilemeyen bir aracin çarpip kaçtigi ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan kazada agir yaralanan Kamil Yanar, ambulansla Konya Sehir Hastanesine kaldirildi. Yanar, yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti.

Kazanin cinayet oldugu ortaya çikti

Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, 76 farkli kameradan 345 saatlik kamera görüntüsünü analiz etmesi sonucu Kamil Yanar’a çarpip kaçan aracin kardesi Y.Y.’nin esi M.Y.’ye (40) ait oldugunu belirledi. Polis, araci bir tamirhanede hasarli bir sekilde buldu. Bunun üzerine M.Y. ve esi Y.Y. gözaltina alindi. Emniyette ifadesi alinan M.Y.’nin Kamil Yanar’i bir gün önce is çikisi takip ettigi ve kullandigi yolda kesif yaptigi belirlendi. Kazadan sonra M.Y.’nin Meram Sanayii’nde bir oto tamirhaneye aracini biraktigi, ustalara kaza yaptigindan esinin haberi olmadigi için otomobilin bir gün içinde toplanmasini söyledigi de tespit edildi. Süpheli M.Y.’nin evde araci soran çocuklarina da ’Araci dayiniza verdim, Ankara’ya gidip gelecek’ diye yalan söyledigi belirlendi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan kari koca adliyeye sevk edildi. Hakim karsisina çikan süphelilerden M.Y. "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, esi serbest birakildi.
Kaynak: İHA