Aydin'da Ünlü 150 Pehlivan Deve Kiran Kirana Mücadele Etti

Aydin’in Buharkent ilçesinde gerçeklesen Deve Güresi Festivali’ni 10 binden fazla güres sever izledi. Havanin güzel olmasi nedeniyle, mangalini ve etini alan herkesin traktör ile kamyon kasalarinda izledigi güreslerde Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri’nden gelen birbirinden ünlü 150 pehlivan deve kiran kirana mücadele etti.

Aydin'da Ünlü 150 Pehlivan Deve Kiran Kirana Mücadele Etti


Buharkent ilçesinde 30 yili askin süredir belirli araliklarla düzenlenen deve güresi senligi yaklasik 40 dönümlük arazi üzerine kurulan Türkiye’nin en büyük ve en modern Deve Güresi Sahasi olma özelligini de tasiyan alanda gerçeklestirildi.

Buharkent Deve Güresi Sahasi’nin Türkiye’nin en iyi sahasi oldugunu belirten Buharkent Belediye Baskani Mehmet Erol, “Dün kortej yürüyüsü ile güreslerimize start vermis olduk. Bugün de kentimizde geleneksel deve güreslerimizi gerçeklestirdik. Develerimiz güzel, havamiz güzel, sahamiz zaten Türkiye’nin en iyi sahasi. Bu nedenle rekor bir kalabalikla konuklarimizla beraber muhtesem güresler izledik. Bizim kültürel bütünlügümüz içerisinde en büyük parça deve güreslerimizdir. Kültürel degerlerimizi önemsiyoruz, çünkü insanlari millet yapan degerlerin basinda kültürel degerler gelmektedir. O yüzden bu geleneklerin yasatilmasi gerektigini düsünüyoruz. Bu kültürümüzü yasatan devecilerimize, ilgi gösteren halkimiza tesekkür ediyorum. Bölge halkinin en büyük zevki ve eglencesi halini alan ve yüzyillardir süren deve güresi senliklerinin ayni zamanda ilçe hizmetlerinin yapilmasina da vesile oluyor. Güreslerimize katilan, emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum" dedi.



Ünlü devlerinin kiran kirana güresi havanin da oldukça güzel olmasi ile birlikte büyük heyecanla izlendi. Buharkent Kaymakami Alper Açikgöz geleneksel kültürün yasatildigi bu tür etkinliklerin sosyal açidan büyük önem tasidigini ifade etti.



Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri’nden gelen birbirinden ünlü pehlivan develerin katildigi güresleri AK Parti Aydin Milletvekilleri, Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Kuyucak Belediye Baskani Metin Ertürk, Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, Sarayköy Belediye Baskani Ahmet Nedim Özba, AK Parti Aydin Il Baskani Ömer Özmen, MHP Aydin Il Baskani Haluk Alicik, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlari, Denizlispor Kulüp Baskani Mehmet Uz ile birlikte 10 binden fazla vatandas izledi.
Kaynak: İHA