'Süpermen' Lastikçi Yolda Kalanlarin Yardimina Yetisiyor

Bayburt’ta mobil araciyla yolda araçlarinin lastigi patlayanlarin yardimina yetisen ve kentte ismi ’Süpermen’ lastikçiye çikan vatandas, ekmegini bu sekilde kazaniyor.

'Süpermen' Lastikçi Yolda Kalanlarin Yardimina Yetisiyor
Bayburt’tan Demirözü istikametine giden bir sürücü yazlik lastikleriyle yola çikinca olanlar oldu. Yazlik lastikleriyle yolda ilerlerken yüksek kesimlerde kar yagisinin oldugunu bilen sürücü Abdulkadir Çapan, kar nedeniyle aksilik yasamamak için farkli bir güzergahtan ilerlemek istedi. Yolunu degisen Çapan’in aracinin tekeri Mutlu köyü yakinlarinda patladi. Gece vakti yolda kalan Çapan, geç saatlerde kimsenin kendisine yardimci olmayacagini düsünüp aracini oldugu yerde birakti. Arkadasini arayarak durumu bildiren Çapan’in bulundugu yere gelen arkadasi Çapan’i araciyla gidecegi yere kadar götürdü.

Bayburt’taki bir oto lastikçinin mobil lastik yardim araciyla hizmet verdigini ögrenen Çapan, sehir merkezine gelerek oto lastikçinin yolunu tuttu. Durumu oto lastikçiye anlatan Çapan, daha sonra mobil lastik aracina binerek aracini biraktigi yere geldi. Aracinin tekerini burada degisen sanayi esnafindan Hasan Asan, Çapan’in magduriyetini giderdi.

"Böyle bir hizmetin oldugunu bilmiyordum, kolaylikla sorunum çözüldü"

Yaklasik 3 senedir tekeri patlayan, kar nedeniyle mahsur kalan, kislik lastiklerini oto lastikçiye gitmeden degistirmek isteyen vatandaslarin yardimina kosan Asan, mobil lastik araciyla yaz kis demeden hizmet veriyor. Bayburt’ta yol yardim aracinin bulunmadigini ve ihtiyaç dogrultusunda bu ise giristigini bildiren Asan, "Bayburt’ta yaz kis demeden sinirsiz hizmet veriyoruz. Bayburt’ta yol yardim araci olmadigindan bunu düsündük ve uyguladik. Vatandasimiz karda, kista nerde olursa olsun her zaman yanindayiz" diyerek konustu.

Daha öncesinde böyle bir uygulamayi bilmedigini söyleyen Çapan ise, verilen bu hizmetle aracinin sorununun çözüldügünü belirterek, "Bayburt Merkezden Demirözü ilçesine dogru gece saatlerinde hareket halindeyken Mutlu Köyü yakinlarinda lastigim patladi ve yolda kaldim. Sehrin yüksek kesimlerinde kar oldugu için pek ilerleyemedim geri dönmek istedim sonrasinda da bu olay basima geldi. Geç saatlerde yolda kalinca yardim bulamam diye düsündüm. Mobil yardim aracinin yerinde inceleme yaptigini ve sorunu çözdügünü ögrendim. Bayburt için mükemmel bir uygulama, magduriyetim giderildi. Ustamiz tekerimi degistirerek bizi zor durumda birakmadi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA