Sosyal Medya Uygulamalari Reklamcilik Sektörünü Elinde Tutuyor

Sosyal medya reklamciligi hakkinda açiklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Iletisim Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Levent Özçolak, “Reklam sektöründe sosyal medya uygulamalarinin etkisi hizla artiyor” diye ifade etti.

Sosyal Medya Uygulamalari Reklamcilik Sektörünü Elinde Tutuyor
Anadolu Üniversitesi Iletisim Bilimleri Fakültesi’nde çesitli arastirma ve çalismalar yürüten Dr. Levent Özçolak, sosyal medya reklamciligin önemine degindi. Reklamcilik sektörünün giderek dijital medyaya agirlik verdigini belirten Dr. Özçolak, artik sosyal medya etkisinin televizyonlardan daha fazla olduguna da vurgu yapti. Teknolojik gelismelerle beraber sosyal medyadaki hedef kitlenin her sene daha da arttigina dikkat çeken Özçolak, “Saha çalismalarimizdan da edindigimiz verilere göre isletmeler ürünlerini pazarlarken, televizyon reklamciligi yerine popüler sosyal medya platformlarini tercih ediyorlar” seklinde konustu.



“Bilgi amaçli kullanilan platformlar bir adim daha öne çikiyor”

Tüketicilerin dijital mecralarda harcadiklari zamanin televizyonlardan daha fazla oldugunu söyleyen Dr. Özçolak, “Sosyal medyadaki popüler platformlarin bir kismi magazin agirlikliyken diger kismi ise bilgisel içerikler üretiyor. Istatistiklere göre, gündeme dair bilgi amaçli kullanilan platformlar bir adim daha öne çikiyor. Hal böyle olunca reklamcilarda o uygulamalarda, tüketicilerin özel günlerine ya da sezona yönelik ürün ihtiyaçlarina göre sosyal medyadaki etkiyi kontrol altina alabiliyor” dedi.

Kaynak: İHA