Sakarya Büyüksehir Kadin Istihdamini Genisletiyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Sakarya’da kadin istihdaminin güçlenmesi için üretimde her gün yeni bir alan olusturuyor. Kadinlar Büyüksehir’in örnek projelerinden biri olan Kadin Kooperatifleri’nde üretiyor, kazaniyor ve sehir ekonomisine katki sunuyor. Üretimi yerinde inceleyen Baskan Yüce, “6 farkli kadin girisimci kooperatifiyle kadin istihdamina güçlü bir katki sunuyoruz ve bunu tesvik ediyoruz. Ben çalismak istiyorum diyen tüm annelerimize, el uzatacagiz” dedi.

Sakarya Büyüksehir Kadin Istihdamini Genisletiyor
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Yenikent’te bulunan ‘Sakarya Kadin Dayanisma, Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’ tesisinde incelemelerde bulundu. Sakaryali kadinlar, bu kooperatifte is sahibi oluyor. Sehrin yarinlari için ‘üreten kadinlarin’ istihdamini saglayan kooperatif, 24 saat sahada sehir için hizmet eden belediye personelinin kiyafet ihtiyacini karsiliyor. Yapilan ziyarette kadinlarin ‘is hayatinda ben de varim’ cümlesini yüksek sesle söyleyebilmesi ve Islami kültürde çok önemli bir yeri olan anneler ile tüm kadinlarin yarinlara umutla bakabilmesi için proje üretmeye devam edeceklerini ifade eden Yüce, istihdami her geçen gün artiracaklarini söyledi.

Kadin çalisanlardan üretim potansiyeline dair bilgiler alan Yüce, 6 farkli kadin kooperatifiyle Sakarya’da ekonomiye ciddi katki sunduklarini vurguladi.

“Kadinlar hayatin her alaninda olmali”

Yüce, “Hep birlikte güzel bir eseri ortaya çikardik. Ama unutulmamasi gerekiyor ki bu bizim için sadece bir baslangiç. Bizler Büyüksehir Belediyesi olarak kadin istihdaminin sadece bu noktada degil her noktada artmasi için kollarimizi sivadik. Yagci bedir hali dokumasi olsun, Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan hanimefendinin baslatmis oldugu sifir atik projesiyle çiktigimiz bu yolda da kadin çalisanlarimiz çok önemli isler basariyor. Kadinlarin el emegi göz nuru çalismalarina da önem vererek ekonomilerine can kazandirmalari noktasinda onlari destekliyoruz” diye konustu.



“Tüm imkanlari degerlendirecegiz”

Sakarya’da kadin istihdami için tüm imkanlari seferber etmeye devam edeceklerini kaydeden Yüce, “Bizler Sakarya’yi sadece altyapi ve üstyapi noktasinda degil, her alanda yenileyerek Türkiye’ye öncü bir profil olusturma hedefindeyiz. Islami kültürde de çok önemli bir yeri olan annelerimizin ve tüm kadinlarimizin ekonomik refahini, sosyal yasamdaki yerini ve gelecegin Türkiye’sindeki rolünü önemsiyoruz. Gelecegin Sakarya’sinda kadinin çok önemli bir rolü var. Kurmus oldugumuz 6 farkli kadin girisimci kooperatifi de bunun en büyük örnegi diyebiliriz. Her zaman çalismak isteyen kadinlarimiza el uzatacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA