(ÖZEL) Neslisah Kanada'da Türkiye'nin Minik Elçisi Olmaya Hak Kazandi

Eskisehir’de egitim gören 9. sinif ögrencisi Neslisah Keskin, girdigi sinavlarda ve mülakatlarda aldigi basarilarla önümüzdeki sene Kanada’da Türkiye’nin minik elçisi olmaya hak kazandi.

(ÖZEL) Neslisah Kanada'da Türkiye'nin Minik Elçisi Olmaya Hak Kazandi
Özel bir okulda egitim gören Neslisah Keskin, Ingilizce yönelimini gelistirerek firsata çevirdi. Dünya genelinde lise ögrencilerinin Ingilizce okuma ve dinleme becerilerinin ölçüldügü ve uluslararasi geçerlilige sahip ELTIS sinavina katilan Keskin basarili oldu. Ingilizce ve Türkçe mülakatlardan da basariyla ayrilan Neslisah Keskin, önümüzdeki yil Kanada’da bulunarak Türkiye’nin minik elçisi olmaya hak kazandi. Basarilariyla basta ailesi olmak üzere egitim aldigi ögretmenlerini de gururlandiran Keskin, “Kanada gibi büyük bir ülkede kendi ülkemi temsil edecegim için mutluyum” dedi.



“Kanada gibi büyük bir ülkede kendi ülkemi temsil edecegim için mutluyum”

Girdigi sinavlarin ve mülakatlarin sürecini anlatan Neslisah Keskin, basarilari sonucu kazandigi haktan duydugu mutlulugu dile getirdi. Gelecekte Türkiye’de egitim görmek istedigini belirten Keskin, “Lise programinda ELTIS sinavi var. O sinava hem sözlü hem de yazili olarak basvuruda bulundum. Basvurum da kabul edildi ve sinava katildim. Sinavda gramer yoktu. Listening ve reading vardi. Onlari kazandim. Sonra da gitmek isteyenlerin girdigi mülakata girdim. Hem Türkçe hem de Ingilizce olmak üzere 2 kez mülakat yapiliyor. Onlarin da geçilmesi gerekiyor. Sonrasinda gitmek istiyorsan gidebiliyorsun. Su an kendimi iyi hissediyorum. Çünkü Kanada gibi büyük bir ülkede kendi ülkemi temsil edecegim. Bundan dolayi güzel hissediyorum. Ben Türkiye’de okumak istedigim için Kanada için çok planim yok. Ama Ingilizcemi daha da çok gelistirmek istiyorum. Ailem normal karsiladi ve gitmek istiyorsan git dedi.

Çünkü onlar da benim Ingilizceyi ne kadar çok sevdigimi biliyorlar. O yüzden gidebilirsin dediler” dedi.



“Türkiye’nin küçük elçisi olarak orada bizleri temsilen bulunacak”

Ögrencisinin basarisindan dolayi memnuniyetini dile getiren Çagfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, yabanci dile verdikleri önemin altini çizerek su ifadeleri kullandi:

“Bu hayali gerçeklestirmek çok kolay degil. Türkiye’nin küçük elçisi olarak orada bizleri temsilen bulunacak. Bu yabanci dile verdigimiz önemin ve ögrencilerde kurdurdugumuz hayallerin ne kadar yüksek oldugunu gösteriyor. Ben tüm egitim hayati boyunca ögrencimize basarilar diliyorum.”
Kaynak: İHA