Nüfus Müdürlüklerinden Hafta Sonu Mesaisi

Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünden pasaport randevularindaki yogunlukla ilgili açiklama sonrasi cumartesi günleri hizmet vermeye basladi. Vatandaslarin taleplerinin karsilanmasi adina hafta içi ek mesai yapildigi bilenen nüfus müdürlükleri hafta sonu da ek mesai hizmeti vermeye basladi.

Nüfus Müdürlüklerinden Hafta Sonu Mesaisi
Van’in Muradiye ilçesinde pasaport basvurusunda bulunan vatandaslar, nüfus müdürlüklerinin hafta sonu açik olmasini memnuniyetle karsiladi. Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü, pasaport randevularindaki yogunluga iliskin açiklamada, yil sonunun yaklasmasi, dünyadaki çip krizi endisesi ve farkli nedenlerle önceki yillarda günlük 8 bin olan pasaport talebinin 48 bin seviyesine ulastigi belirtilerek, "Hiçbir vatandasimiz magdur edilmemektedir" denildikten sonra, nüfus müdürlükleri hafta sonu da ek mesai hizmeti vermeye basladi.

Hafta içi çalistigini belirten Mehmet Demir adli vatandas, "Hafta içi islerimiz nedeni ile nüfus müdürlügüne gelemiyoruz. Haberlerde hafta sonu açik oldugunu ögrendim. Nüfus ve Vatandaslik Hizmetleri Genel Müdürlügü sitesinde https://randevu.nvi.gov.tr uygulamasindan faydalanarak randevu aldim. Fedakar bir sekilde güler yüzle bizlere hizmet veren nüfus çalisanlarina saygi ile sükranlarimi sunarim“ dedi.

Kaynak: İHA