Hadimköy'de Bekleyen Hurda Uçaklar TEM Otoyolu Ile Limana Tasindi

Hadimköy’de tir garajinda bekletilen hurda uçaklar, gece saatlerinde uzman ekipler tarafindan TEM Otoyolu ile Ambarli Limani’na tasindi.

Hadimköy'de Bekleyen Hurda Uçaklar TEM Otoyolu Ile Limana Tasindi
Hadimköy’de bulunan bir tir garajinda bekletilen Airbus A340 ve Airbus A300-600 model yolcu uçaklari bir Sky Air Shop firmasi tarafindan, uçak kafe ve restoran yapilmak amaciyla satin alindi. Uçak Teknisyeni Mehmet Emin Ertemel’in liderliginde uzman ekipler tarafindan detayli sekilde parçalanan uçak, gece tirlara yüklenerek Hadimköy’den çikartildi. Tirlar, genis güvenlik önlemleri altinda TEM Otoyolu ile Ambarli Limani’na götürüldü. Burada gemiye yüklenecek olan uçaklar, 20 günlük bir yolculuk sonrasi Fas’in Agadir kentine varacak.

“Uzun zamandir yapmak istedigimiz proje bugün nihayete kavusacak”

Sky Air Shop firma yetkilisi Tekin Ertemel, “Uzun zamandir yapmak istedigimiz proje bugün nihayete kavusacak. Yaklasik 11 lovbet nakliyesi ile 2 adet uçak nakliyesini Fas’in Agadir sehrine yapacagiz. Yarin gemiye yüklenecek. Bu gemi 20 günlük seyahat sonrasi Agadir’e varacak. Burada naklini yaptigimiz Airbus A340 ve Airbus A300-600 tipi uçus ömrünü yitirmis iki uçaga baska bir hayat, baska bir sans vermek maksadiyla bu projeye girdik. Agadir’de yapilacak olan çalismayi müsterimizin verecegi bilgi dogrultusunda ögreneceksiniz. Yapilan proje tamamiyla yurt disi. Türk girisimcinin yurt disinda da farkli projelere imza atabilecegini tüm dünyaya göstermis oluyoruz” dedi.

“Anadolu’nun ruhunu yansitmak istiyoruz”

Türk girisimci Ali Sezgin Alici, “Uzun zamandir Fas’in Agadir sehrinde çalistigimiz projemiz var. Teleferik, aquapark, prefabrik yapilar gibi birçok yapim söz konusu. Anadolu’nun ruhunu yansitmak istiyoruz. Bu uçaklari satin aldik. Güzel proje olacak. Bir tanesi kafe, bir tanesi restoran olacak. Proje, Türk mühendisligi, Türk yapimi olarak dünyada bir örnek olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA