Görme Engelli Çift Hayatlarini Sevgi Ile Aydinlatiyor

Kahramanmaras’ta 13 yil önce hayatlarini birlestiren görme engelli çift, saglikli iki evlatlariyla mutlu bir yasam sürüyor.

Görme Engelli Çift Hayatlarini Sevgi Ile Aydinlatiyor
Onikisubat ilçesi Süleyman Sah Mahallesi’nde yasayan ve 13 yil hayatlarini birlestiren görme engelli çift Murat (39), Didem Dizibüyük, tüm zorluklari beraber asarak yasamlarini sürdürüyor. 17 yil önce askerde yasadigi rahatsizliktan dolayi görme yetenegini kaybeden Dizibüyük, esini çok sevdigini ve bütün sikintilari esiyle birlikte astigini söyledi.



Esini ve çocuklarini çok sevdigini söyleyen Murat Dizibüyük, "17 yildir görme engelli olarak yasamimi idame ettiriyorum. Gözlerimi askerde kaybettim. Kahramanmaras’ta da tek görme engelli gaziyim. Evliyim ve iki çocugum var. 13 yildir evliyim ve güzel bir ailem var. Çocuklarimizi okula gönderiyoruz, esimle birlikte gün içinde yapilacak seyler varsa onlari yapiyoruz. Disaridan market alisverisi olsun, evin isleri olsun elimden geldigi kadariyla yardimci olmaya çalisiyorum. Biz ne yapiyorsak esimle beraber yapiyoruz. Benim için öncelik ailem ve çocuklarim. Çocuklarimiz okuldan gelince onlarin dersleri ile ilgileniyoruz, domino oynuyoruz, koridorda basketbol oynuyoruz. Derslerimiz bittikten sonra ailece sohbetimizi muhabbetimizi yapiyoruz" dedi.

Dizibüyük,"Esim benim gözüm oldu. Elim ayagim oldu. Biz her seyi birlikte konusur, düsünür sonra da uygulamaya geçeriz. Esim bu konuda gerçekten sagolsun bana, çocuklarima yardimci olan ve tam bir anne diyebilirim. Ben esimi çok seviyorum. Iyi ki onunla evlenmisim. 2 tane çocugum var. 13 yildir evliyim ve gerçekten güzel günler geçirdim. Her seyden önce o benim basimin taci. Çocuklarimin annesi. Ailece birbirimize yardimci oluyoruz. Ailece her seyin üstesinden gelmeye çalisiyoruz. Ben esime ve çocuklarima çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Didem Dizibüyük ise "Ev hanimiyim ve çocuklarim için çalismiyorum. Çocuklarimla ilgilenmeyi tercih ettim. Çocuklari ders çalistirirken ben oglumla ilgileniyorum, esim kizimizla ilgileniyor. Onun ödev yapmasinda kitap okumasinda yardimci oluyor. Market alisverislerine gidiyoruz ve birçok isimizi beraber yapiyoruz. Disaridan ailemize evimize kimseyi müdahale ettirmiyoruz. Birlikte konusuyoruz, birlikte orta yolu bulmaya çalisiyoruz. O bana beklentilerini söylüyor, Ben ona beklentilerimi söylüyorum. Orta yolda bulusuyoruz. Esimi çok seviyorum ve iyi ki hayatimda var" diye konustu.

Kaynak: İHA