Fethiye'de Yeni Yil Pazari Kuruldu

Mugla’nin Fethiye ilçesinde gerçeklestirilen yeni yil pazari Beskaza Meydani’nda kuruldu.

Fethiye'de Yeni Yil Pazari Kuruldu


Fethiyelilerin yanisira yörede yasayan yerlesik yabancilarin yilbasi hediyelerini yöre el sanatlarindan saglayabilmesi için, gerçeklestirilen pazara ilgi büyük oldu. El sanatlari ile yapilan hediyelik esyalarin yani sira yöre ürünü lezzetlerinde yer aldigi yeni yil pazari iki gün sürecek olup Pazar günü aksam saatlerine kadar açik kalacak.

Yeni yil yaklasirken Fethiye Beskaza Meydani’nda Yeni Yil Pazari kuruldu. Iki gün açik kalacak olan Pazar da, el sanatlari ürünlerinin yani sira yöre lezzetleri de satisa sunuldu. Fethiye’deki yerlesik yabancilarin yanisira vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi yeni yil pazarinda sokak sanatçilarindan yöre dans ekiplerine kadar pek çok etkinlik te gerçeklestirildi.

Pazarda FETAV, Türk Kadinlar Birligi Fethiye Subesi, Fethiye Asçilar Dernegi, Rehabilitasyon Merkezi, Fethiye Sakatlar Dernegi, Dodo Doga Dostu Dernegi stanlari da kurulurken, toplam 250 standtan elde edilecek gelirin FETAV tarafindan ögrenci burslari olarak karsilanacagi bildirildi.

Fethiye’de yasayan Ingiliz uyruklu vatandaslarin yanisira Iranli vatandaslarinda stand açtigi yeni yil pazarinda çocuklar içinde özel dans gösterileri gerçeklestirildi.



“Gelirin Tamami Ögrencilere Burs Verilecek”

Fethiye Turizm Tanitim Kültür Çevre ve Egitim Vakfi Müdürü Dilek Dinçer, “Güzel günesli bir havada gerçeklesen yeni yil pazarina yogun ilgi oldugunu belirterek “Yeni yili neseli eglenceli bir sekilde kutlamak istedik. El Emegi, Göz Nuru Ekibi’nden “Böyle bir etkinlige ne dersiniz?” diye bir fikir geldi. Tabi ki sicak baktik, belediyemiz de onaylayinca hep birlikte; Fethiye Belediyesi, El Emegi Göz Nuru Toplulugu, Asçilar Dernegi, Likya Kadin Kollari ile bu etkinligi düzenledik. Gördügünüz gibi müzikle ve dansla süsledik. Güzel geçiyor, katilim gayet iyi. 250 stand kuruldu. Geliri de tamamen ögrencilere burs olarak verilecek. Etkinlik 2 gün sürecek” dedi.

Kaynak: İHA