Erzincan'da Artan Grip Vakalari Eczane Sayisini Artirdi

Erzincan’da hava sicakliklarinda ani degisimler yasanmasi bu yil aralik ayinda grip vakalarinda önemli artisa neden oldu. Yogunluk sebebiyle kentteki eczane sayisi gece saat 24.00’a kadar 2’ye yükseltildi.

Erzincan'da Artan Grip Vakalari Eczane Sayisini Artirdi
Erzincan’da birçok kisi, grip ve soguk alginligi sikayetiyle hastanelere basvuruyor. Ani degisen hava sicakliklari nedeniyle gribe yakalanan vatandaslar dogal yöntemlerle çareyi bulamayinca hastanelere akin ediyor. Bu nedenle özellikle gece saatlerinde acil servislerde yogunluk olusurken ayni yogunlugun Erzincan kent merkezinde 1 tane bulunan nöbetçi eczanede de meydana gelmesinden dolayi yetkililer tek bulunan nöbetçi eczaneyi ikiye yükseltti.

Konu ile alakali Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Erzincan’da son dönemlerde vatandaslarimizin acil servise basvuru sayilarindaki yasanan artistan kaynakli eczanelerde olusan yogunlugu giderme, halkimizin ilaca ulasiminin kolaylastirma amaciyla Erzincan Eczacilar Odasiyla yapilan görüsmeler neticesinde alinan karara göre ilimiz merkezinde aralik ayi sonuna kadar gece nöbetçi eczane sayisi saat 24.00’a kadar iki eczane olacak sekilde listeler güncellenmistir” denildi.
Kaynak: İHA