Denizli'de Çiftçilere Dagitilan Sertifikali Tohumlar Toprakla Bulustu

Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Denizli Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde çiftçilere dagitilan sertifikali tohumlar toprakla bulustu. Denizli genelindeki 4 bin 892 çiftçi, bin 525 ton sertifikali bugday, arpa ve yem bitkisi tohumunun ekim islemini 8 bin 75 hektarlik alanda tamamladi.

Denizli'de Çiftçilere Dagitilan Sertifikali Tohumlar Toprakla Bulustu


Denizli Büyüksehir Belediyesinin kirsal bölgelerde üretimi artirmak ve çiftçinin kalkinmasina katki saglamak amaciyla hayata geçirdigi, sertifikali tohum destekleme programi çerçevesinde çiftçilere verilen sertifikali hububat ve yem bitkileri tohumlari toprakla bulustu. Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Denizli Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirligi ile geçen ekim ayinda hayata geçirilen proje ile 19 ilçede bugday, arpa, tritikale ve yem bitkisi olmak üzere üreticilere bin 525 ton sertifikali tohum destegi verilmisti. Havalarin sogumasiyla birlikte dönüm basina 20 kilogram sertifikali tohum destegi alan çiftçiler ekim islemine basladi.

Bu çerçevede Denizli genelindeki 4 bin 892 çiftçi destek aldigi bin 525 ton sertifikali bugday, arpa, tritikale ve yem bitkisi tohumunu 8 bin 75 hektar alanda toprakla bulusturdu.

Çiftçiler desteklemeden memnun

Tavas ilçesinin Çiftlikköy Mahallesi’ndeki tarlasinda kisa süre önce ekim islemini tamamlayan çiftçi Mehmet Akif Yaglioglu, sertifikali tohum desteginden oldukça memnun kaldiklarini belirterek, kirsal kalkinmaya önem veren Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’a tesekkür etti. Yaglioglu, “Büyüksehir Belediyemizden tohumlarimizi aldik, arazimizde tohumlarimizi ektik. Allah bereketini verir insallah, Osman Zolan Baskanimizdan Allah razi olsun. Insallah bereketli bir yil olur” diye konustu.



Ürün kalitesi ve verimi artacak, maliyetler düsecek

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, son yillarda küresel çapta yasanan olaylarin ardindan gida üretiminin ne denli önemli oldugunun görüldügünü belirtti.

Çiftçilerin yüzünü güldüren tohum desteklemelerinin ardindan baslayan ekim islemlerinin tamamlandigini kaydeden Baskan Zolan, Denizlili çiftçiler için tüm imkanlarini seferber etmeye devam ettiklerini vurguladi. Çiftçilerin sertifikali tohum desteklemeleri ile daha saglikli, verimli ve nitelikli ürün yetistireceklerini isaret eden Baskan Zolan, “Sertifikali tohumlar ürün kalitesi ve verimi anlaminda insallah daha bereketli olacak. Sonrasinda elde edilecek ürünler ise yine tohum olarak kullanilabilecek ve çiftçilerimizin maliyetleri düsecek. Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak çiftçimizin yaninda olmaya, onlari desteklemeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA