Bayburt'ta Minik Ögrenciler Tasarim Beceri Merkezinde Atölye Çalismasina Katildi

Bayburt Il Milli Egitim Müdürlügünce baslatilan “Bayburt’ta Bilim Yolculugu” projesi çerçevesinde ögrenciler, Bayburt Tasarim Beceri Merkezini ziyaret ederek atölye çalismalarina katildi.

Bayburt'ta Minik Ögrenciler Tasarim Beceri Merkezinde Atölye Çalismasina Katildi
Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi (KUDAKA) tarafindan saglanan mali destekle 2021 yilinda Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üst katinda açilan Bayburt Tasarim Beceri Merkezi, farkli alanlardaki 12 adet atölye ile Bayburt genelinde ögrenim gören her yastan ve sinif düzeyinden ögrenciyi agirlamaya devam ediyor.

Hafta içinde Tasarim Beceri Merkezini ziyaret eden okullardan Nazli Sentürk Kizilay Anaokulu, ögrenci ve ögretmenleriyle birlikte atölye çalismalarina katildi.

Anaokulu ögrencileri, ögretmenleri esliginde drama sinifinda kostümleriyle önceden hazirladiklari oyunlarini sergilediler. Daha sonra robotik kodlama sinifinda robotlarla deneme yaptilar. Zekâ oyunlari sinifinda oyunlar oynayarak keyifli dakikalar yasadilar. 4 yas grubundaki sinifiyla atölye çalismalarina katilan Anaokulu Öncesi Ögretmeni Seyhan Koçak: “Önce drama sinifinda bir hikâye esliginde çocuklarla canlandirma yaptik. Ardindan robotik kodlama sinifinda robotlarla tanistik. Robotlarin nasil isledigini ve nasil hareket ettigini gözlemledik. Akil ve zekâ oyunlari sinifinda da çocuklarla oyunlar oynayarak onlarin yaparak yasayarak ögrenmelerine katki saglamis olduk” dedi.

Güzel Sanatlar Lisesinde ögrenim gören 9. sinif ögrencileri ise derslerini genellikle görsel sanatlar ve müzik atölyelerinde islediklerini belirterek Tasarim Beceri Merkezinin imkânlarindan yararlandiklarini ifade ettiler.

Tasarim Beceri Merkezindeki Ingilizce, drama, zekâ oyunlari, müzik, robotik, kodlama, astroSTEM, model uçak ve havacilik, ahsap, görsel sanatlar ve seramik atölyelerini kullanmak isteyen okullar https://bayburtarge.meb.gov.tr/BTBMRandevu/btbmrs.php adresinden randevu olusturabiliyor.
Kaynak: İHA