Basaksehir'de Gönül Köprüleri Kuruluyor

Basaksehir Belediyesi, Destek Kart’tan evde bakim hizmetlerine, sicak yemekten engelli hizmetlerine uzanan sosyal yardimlariyla ihtiyaç sahiplerinin yaninda olmayi sürdürüyor. Sosyal belediyecilik örneklerinin ilçe sakinleriyle bulusturuldugu Basaksehir’de, yardimlasma ve dayanisma kültürü ilmek ilmek örülüyor.

Basaksehir'de Gönül Köprüleri Kuruluyor
Basaksehir Belediyesi, hayata geçirilen proje ve hizmetlerle birlikte gencinden yaslisina, engellisinden ihtiyaç sahiplerine kadar Basaksehirlilerin her an yaninda olmayi sürdürüyor. Sosyal belediyecilik çalismalarinin örneklerinin verildigi Basaksehir’de, gönül köprüleri kuruluyor. Basaksehir Belediyesi, yasli ve engelli ilçe sakinlerine evde bakim hizmeti sagliyor. Yemegini yapamayacak durumda olan yasli, engelli ve yakini bulunmayan vatandaslarin evlerinde her gün gönül sofralari kuruluyor. Ilçe genelinde ihtiyaç sahiplerine on binlerce gida paketi ulastiran Basaksehir Belediyesi, egitime destek amaciyla ilk ve orta ögretim ögrencilerine de her egitim ögretim yilinin basinda temel kirtasiye desteginde bulunuyor. Ihtiyaç sahibi aileler, Destek Kart sayesinde gida ve giyecek alisverislerini market ve magazalardan gönül rahatligiyla yapabiliyor. Çölyak hastasi ilçe sakinlerine glütensiz ürünlerle hazirlanan gida destek paketleri evlerine kadar ulastiriliyor. Basaksehir’de yeni dogum yapan anneler de unutulmuyor. Anne ve yeni dogan bebeklerinin tüm ihtiyaçlarini karsilayacak hos geldin bebek çantasi hediye ediliyor.

Engeller bir bir kaldiriliyor

Engelsiz bir Basaksehir için atilan adimlar çerçevesinde hizmete açilan Engelsiz Yasam Merkezi’nde gerçeklestirilen sosyal ve kültürel faaliyetler, engellilerin hayatina deger katiyor. Birbirinden farkli faaliyetlerle hem gönüllere dokunuluyor, hem de mutluluklarina ortak olunuyor. Bir yandan akülü ve tekerlekli sandalye yardimlarina devam edilirken, diger yandan araçlarinin bakim ve tamiratlari da Basaksehir Belediyesi tarafindan yapiliyor. Tekerlekli sandalye kullanan ve sehir içi ulasimda zorluk yasayan ilçe sakinlerine tam donanimli araçlarla ulasim hizmeti sunuluyor.
Kaynak: İHA