Bakan Özer Açiklamasi 'Aile Okulu Projesiyle 1 Milyon Aileye Ulastik'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, ailelerin farkli egitimlerle çok yönlü desteklenmesi amaciyla baslatilan Aile Okulu projesiyle bugüne kadar 1 milyon aileye ulasildigini açikladi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, yaptigi degerlendirmede aile okulunun 81 ilde ve birçok farkli alanda uygulandigini belirtti.

Aileleri çok yönlü bir sekilde desteklediklerini ifade eden Özer, “Sosyal beceri, aile içi iletisim yönetimi ve etkili iletisim, teknoloji kullanimi, ahlaki gelisim, stres yönetimi, saglikli beslenme, çevre, ilk yardim gibi farkli konulardaki egitimlerle ailelerimizi çok yönlü olarak destekliyoruz. Su anda on farkli dalda süren egitimlerimiz, farkli konularin eklenmesiyle on dört farkli baslikta sürecek. Egitime katilan ailelerimiz, egitim süreci sonunda çocuklariyla iletisimlerinin güçlendigini, birçok süreçte çocuklarini çok boyutlu olarak nasil desteklemesi gerektigini ögrendigini ifade ederek memnuniyetlerini dile getiriyorlar” dedi.



Aile Okulu projesiyle 1 milyon aile egitim aldi

12 Agustos tarihinde Cumhurbaskani Erdogan’in esi Emine Erdogan’in katildigi açilis töreniyle 81 ile yayginlastirilan projede bugüne kadar on binlerce aileye ulasildigina dikkati çeken Özer, "Türkiye genelindeki bin halk egitimi merkezimiz vasitasiyla çok önemli bir hizmeti sunarak ailelerimizi çok yönlü desteklemeye devam ediyoruz. Bu çerçevede bugüne kadar 1 milyon ailemize ulasmis olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandi.

“Tüm süreçlerde ailelerimizin daha fazla yaninda olacagiz”

Özer, farkli alandaki egitimlerin sürekli güncellenecegini belirterek su bilgileri paylasti:

"Artik tüm süreçlerde ailelerimizin daha fazla yaninda olacagiz. Projedeki egitim konularina ‘aile hukuku, Türk edebiyatinda aile, bireysel gelisim ve kültürel farkindalik, anne baba tutumlari ve çocuk gelisimi’ olmak üzere dört konu basligi daha ekleyerek Aile Okulu ikinci asama egitimleri ile ailelerimize ulasmaya devam edecegiz. Kültürel degerler baglaminda bizim için aile kurumu çok önemli. Biz aileyi ne kadar merkeze alir ve güçlendirip bilinçli kilarsak ögrencilerimizin de okullardaki çok yönlü basarisini o kadar desteklemis oluruz. Toplumumuz da o kadar güçlü hale gelir çünkü egitim sadece okul içi faktörle gerçeklesen bir süreç degil; okul disi, özellikle aile içindeki faktörler olan egitim seviyesine, iletisim düzeyine oldukça bagimli olan bir süreç. Ailelerimiz egitimlerle hem etkili iletisim kurabiliyor hem de teknolojik bagimlilikla ilgili evlatlariyla çok daha bilinçli bir sekilde iletisime geçebilme imkanina sahip oluyorlar. Ayrica yine dersler çerçevesinde kültürel degerler, ahlaki degerler, aile içindeki sosyal gelisim, etkili iletisim, psikolojik gelisimlerle ilgili farkindalikla ilgili çok önemli bir kazanim elde edilmis oluyor.”
Kaynak: İHA