ADÜ'de '3. Uluslararasi Müzik Arastirmalari Ögrenci Kongresi' Açilis Töreni Gerçeklestirildi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ev sahipliginde Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Müzik Egitimi Anabilim Dali tarafindan yüz yüze ve çevrimiçi yapilacak olan 3. Uluslararasi Müzik Arastirmalari Ögrenci Kongresi’nin açilis töreni, Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

ADÜ'de '3. Uluslararasi Müzik Arastirmalari Ögrenci Kongresi' Açilis Töreni Gerçeklestirildi


Istiklal Marsi’ni Müzik Ögretmenligi Bölümü ögrencilerinin okudugu programa; ADÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cumali Öksüz, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nuri Karasakaloglu, yurt içi-yurt disindan akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Kongrenin açilis konusmasini Müzik Egitimi Anabilim Dali ve Müzik Arastirmalari Ögrenci Kongresi Baskani Prof. Dr. Onur Topoglu yapti. Prof. Dr. Topoglu, “Genel olarak müzik bölümleri, konservatuvarlar üniversitelerin vitrini olarak gözükürler fakat müzik bölümü ve konservatuarlar sadece konserlerin yapildigi, performansin gerçeklestigi yerlerden ziyade çok boyutlu multidisiplinler çalismalarin gerçeklestirilecegi alanlardir. Bu baglamda gerçeklestirilen bu Kongrenin önemli olduguna inaniyoruz” dedi.



Kongrede söz alan ADÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cumali Öksüz ve Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nuri Karasakaloglu; kongrenin ADÜ adina büyük bir öneme sahip olduguna vurgu yaparken, emegi geçen akademisyen ve ögrencilere tesekkür etti.

Kazak Ulusal Sanat Akademisi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Kaiyrgozy Tolen, M.Ö 5-6. yy ve M.S. 9-10. yy’dan günümüze ulasan enstrümanlar hakkinda bilgi vererek katilimcilara enstrümanlariyla bir müzik dinletisi sundu. Tolen, Kazak Müzigi ve Türk Halk Müzigi’nin ayni kökene sahip oldugunu söyledi.

Sunum dili Türkçe ve Ingilizce olan Kongrede; müzik alanindaki çalismalara yer verilerek bilgiler aktarilirken; lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki ögrenciler için ufuk açici ve yol gösterici deneyimler paylasildi.

ADÜ Müzik Bölümü ögrencilerinin yaptiklari bilimsel çalismalari paylasmalarina ve diger ögrenciler ile etkilesime girmelerini saglayan III. Uluslararasi Müzik Arastirmalari Ögrenci Kongresi 3 gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA