Hazine Arazilerini Satin Alma Basvuru Süresi Yil Sonuna Kadar Uzatildi

Zonguldak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü, imar barisinda hazine arazilerinin satin alma basvuru sürelerinin 31 Aralik 2022 tarihine kadar uzatildigini duyurdu.

Il Müdürlügünden yapilan açiklamada hazine tasinmazlarina yönelik 3194 sayili Imar Kanununda, 4706 sayili Hazineye Ait Tasinmaz Mallarin Degerlendirilmesi Ve Katma Deger Vergisi Kanununda Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Kanununda, 6292 sayili Orman Köylülerinin Kalkinmalarinin Desteklenmesi Ve Hazine Adina Orman Sinirlari Disina Çikarilan Yerlerin Degerlendirilmesi Ile Hazineye Ait Tarim Arazilerinin Satisi Hakkinda Kanununda çesitli degisikliklerin yasalastigi hatirlatildi.

Mevzuat degisiklikleri ile imar barisinda hazine arazilerinin satin alma basvuru süresinin 31 Aralik 2022 tarihine kadar uzatildigi kaydedildi. Imar barisinda hazine arazileri satisinda satis bedelinin tamaminin pesin ödenmesi hâlinde yüzde yirmi, en az yarisinin ödenmesi hâlinde yüzde on pesin ödeme indirimi getirildigine dikkat çekilen duyuruda su ifadelere yer verildi:

"Konu ile ilgili Hazine tasinmazi Il Merkezinde ise Zonguldak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü Milli Emlak Müdürlügüne Ilçede ise Kaymakamlik Milli Emlak Müdürlügü/ Sefligine müracaat edilmesi gerekmektedir. Imar plani bulunmayan veya imar planinda tarimsal amaca ayrilan hazineye ait tarim arazileri; 31 Aralik 2019 tarihinden önce en az üç yildan beri tarimsal amaçla kullanan ve kullanimlarinin halen devam ettigi belirlenen kullanicilarina, cari yil ecrimisil bedelinin yarisi üzerinden on yila kadar dogrudan kiralama hakki getirilmistir. Konu ile ilgili Hazine tasinmazi Il Merkezinde ise Zonguldak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü Milli Emlak Müdürlügüne Ilçede ise Kaymakamlik Milli Emlak Müdürlügü /Milli Emlak Sefligine müracaat edilmesi gerekmektedir. 2/B alanlarinda bulunan tasinmazlarin 6292 sayili Kanun dahilinde Hazineye ait tarim arazilerinin ise 6292 sayili Kanun (Belediye mücavir disi) ile 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayili Kanun (Belediye mücavir içi) dahilinde satisina iliskin olarak; süresi içinde basvuru yapmayanlarin basvuru süresi, kendilerine yapilan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenlerin ödeme süresi, Taksitli satislarda, sözlesmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasini vadesinde ödemeyenlerin ödeme süresi 31 Aralik 2022 tarihine kadar uzatilmistir. Konu ile ilgili Hazine tasinmazi Il Merkezinde ise Zonguldak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü Milli Emlak Müdürlügüne Ilçede ise ilçe Milli Emlak Müdürlügü /Sefligine müracaat edilmesi gerekmektedir. 6292 sayili Kanunun 7. maddesi dahilinde süresi içinde 2/B iade basvurusunda bulunmayanlar ile geçici 8. maddesi dahiline olanlarin basvuru süresi 31 Aralik 2022 tarihine kadar uzatilmistir. Konu ile ilgili Hazine tasinmazi Il Merkezinde ise Zonguldak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü Milli Emlak Müdürlügüne, Ilçede ise Kaymakamlik Milli Emlak Müdürlügü/ Sefligine müracaat edilmesi gerekmektedir. 4706 sayili Kanunun 5 inci maddesinin altinci fikrasi dahilinde yapilan taksitli satislarda, sözlesmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasini vadesinde ödemeyenler ile toplam taksit süresi içerisinde borcunun tamamini ödemeyenlerin ödeme süresi, vade tarihinden ödeme tarihine kadar kanuni faiz uygulanmak suretiyle 31 Aralik 2022 tarihine kadar uzatilmistir. Konu ile ilgili tasinmaz Il Merkezinde ise Zonguldak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü Milli Emlak Müdürlügüne, Ilçede ise Kaymakamlik Milli Emlak Müdürlügü/ Sefligine müracaat edilmesi gerekmektedir."
Kaynak: İHA