DPÜ Dünya Siralamasinda Ilk 300'De

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ), üniversitelerin sürdürülebilirlik çabalarini derecelendiren ve dünya çapinda bilinilirligini arttiran GreenMetric Üniversite Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi’nde 273.siraya, Türkiye siralamasinda ise 20. siraya yükseldi.

DPÜ Dünya Siralamasinda Ilk 300'De
Kütahya Dumlupinar Üniversitesi, UI GreenMetric Dünya Siralamasinda önemli bir basari kazandi. Tüm dünyada birçok üniversitenin sürdürülebilirlik çabalarini derecelendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Siralamasi 2022 yili sonuçlari açiklandi. 2022 yili siralamasinda dünyanin çesitli bölgelerinden bin 50 üniversitenin yapi-altyapi, enerji-iklim degisikligi, atik, su, ulasim, egitim-arastirma kategorilerinde sürdürülebilirlik ile ilgili çabalari degerlendirildi.

Dumlupinar Üniversitesi GreenMetric Dünya Siralamasi çalismalarina baskanlik eden Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Saygin, üçüncü kez basvurduklari organizasyonda 2022 yili degerlendirmesi sonucunda toplam 7 bin 125 puan aldiklarini ve 184 sira yükselerek dünyada 273.siraya yükseldiklerini ifade etti.

Kaliteden sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sahmurat Arik Kütahya Dumlupinar Üniversitesi’nin dünya siralamada Amerika, Italya, Ispanya, Macaristan, Rusya gibi degisik ülkelerden 777 üniversiteyi, Türkiye’de 63 üniversiteyi geride biraktigina deginerek alinan sonuçtan memnuniyet duydugunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, alinan sonucun Türkiye, Kütahya ve Dumlupinar Üniversitesi için çok önemli bir basari oldugunu söyledi.



Rektör Uysal, GreenMetric siralamasinda 2020 yilinda 786.sirada, 2021 yilinda 457.sirada olan Kütahya Dumlupinar Üniversitesi’nin 2022 yilinda 273.sirada olmasinin sürdürülebilirlik çalismalarina yogun bir mesai ayirdiginin göstergesi olduguna vurgu yapti. Uysal, gayretleri için basta Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Saygin’a ve çalisma ekibinde yer alan akademik ve idari personellere tesekkür etti.

“Greenmetric nedir?”

Endonezya Üniversitesi tarafindan 2010 yilindan beri yürütülmekte olan GreenMetric Üniversite Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi, dünya çapinda katilimci üniversitelerin sürdürülebilirlik çabalarini degerlendirmektedir. GreenMetric, tüm dünyadan saygin üniversitelerin katildigi, uluslararasilasmayi tesvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkindalik yaratmayi amaçlayan bir platformdur. Dünya çapinda birçok üniversite her yil GreenMetric tarafindan altyapi, enerji ve iklim degisikligi, atiklar, su kaynaklari, ulasim ve egitim gibi alanlarda degerlendirilmekte, her degerlendirme kategorisi için puanlanmakta ve yüksekögretim kurumlari, bu degerlendirmelerden aldiklari toplam puanlara göre siralanmaktadir.
Kaynak: İHA