Sirnakli Ögrencilerden 9 Ayda 7.5 Milyon Liralik Ciro

Sirnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri yaz ayinda da üretim yaparak, 9 ayda 7.5 milyon liralik ciro elde etti.

Sirnakli Ögrencilerden 9 Ayda 7.5 Milyon Liralik Ciro
Sirnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 33 ögrenci, 4 ögretmen ve 8 usta ögretici gözetiminde okulun atölyesinde mobilya, metal, bilisim, elektrik, tesisat, motor ve yenilenebilir enerji alaninda üretim yaparak hem ülke ekonomisine katki sagliyor hem de gelir elde ediyor. Ögrenciler, sira, masa, mutfak dolabi, ofis mobilyasi, basketbol potasi, araç bakim ve onarimi, elektrik panosu, günes enerjisi ve güvenlik kamerasi kurulumu gibi alanlarda haril haril çalisirken, 7.5 milyon ciro elde etti.

Üretimde yer alan 33 ögrenciye döner sermayeden yaklasik 712 bin lira pay verdiklerini anlatan okul müdürü Mehmet Bulut, ögrencileri gelecege hazirladiklarini söyledi.

Bulut, en büyük amaçlarinin piyasaya kalifiye eleman yetistirmek oldugunu belirterek, “Okulumuzda döner sermayemizi açtik, alanlarimizda gerekli malzemelerimizi tamamladik. Okulumuz bünyesinde 7 farkli alanimiz bulunuyor. Bu alanlarda yaptigimiz üretim ilimizi ve ülkemiz açisindan büyük bir ekonomik getiridir. Teorik egimin yaninda ögrencilerimize uygulamali egitimlerde veriyoruz. Ögrenci hem okulunu okurken, hem de buradan mezun oldugunda, ülkede ara eleman sikintisini giderecektir. Buradan mezun olan birisi ilerde kendi is yerini kurabiliyor. Ögrencilerimiz bu alanlarda çok hevesliler. Insan gücü olarak da genç bir nüfusa sahip oldugumuz için bunlari rahatlikla yapabiliyoruz. Ögrencilerimiz ortalama 3 bin TL döner sermayeden pay aliyorlar. Bizim su an mevcut ciromuz 7 milyondur, aralik ayi sonuna kadar 9 milyon ciromuz olusacaktir” dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Mirza Tetik de okulda 7 alanda üretim yaptiklarini belirterek, hedeflerinin, kent merkezinin yani sira Cizre, Silopi ve Idil ilçelerindeki meslek liselerinde de üretimi artirmak oldugunu söyledi.

Okullarinda yakin zamanda petro-kimya ve madencilik bölümlerini de açacaklarini ifade eden Tetik, “Bölgemizin en üretken okulundayiz. 7 milyon cirosu var. Aralik ayi sonunda 9 milyonu hedefliyoruz. 23 yilinda ise hedefimiz 15 milyon bir ciro elde etmek. Biz burada hem üretim hem de istihdam amaçli çalisacagiz. Sirnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bir fabrika gibi, hem üretiyor, hem istihdam sagliyor, hem de ihracat yapiyor. Bütün liselerimizi bir üretim ve istihdam merkezi haline getirecegiz. Liselerimiz ögrencilerine haçlik saglayacak” diye konustu.

Mobilya atölyesinde çalisan ögrenci Zeynep Bayar ise, “Mobilya bölümünde çalisiyorum. Derslerimin yaninda mobilya bölümünde çalisarak gelir elde ediyorum. Mobilya bölümü genellikle erkeklere yönelik bir istir, ama bir kadin olarak ayaklarimin üzerinde durmak için mobilya atölyesinde çalisiyorum. Mezun olduktan sonra kendi ayaklarimin üzerinde durmak için kendi is yerimi açmak istiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA