Aksaray'da Evde Balik Temizleme Ve Pisirme Derdine Son

Aksaray’daki balikçilar vatandasin balik temizleme, pisirme ve koku gibi sikintilarina son verdi. Balikçilar, vatandasin aldigi baliklari istege bagli ücretsiz olarak önce temizliyor, sonra unlayip ister izgara ister tavada pisirip vatandasa servis ediyor.

Aksaray'da Evde Balik Temizleme Ve Pisirme Derdine Son
Aksaray’da vatandaslarin evde balik pisirmek yerine hem temizligini hem de pisirmesini yaptigi balikçilarda yogun mesai yasanirken, balikçilarin getirdigi ve ücretsiz olarak yapilan bu hizmet vatandasin yogun ilgisiyle karsilaniyor. Kentte balik tezgahlarindaki bollugun ardindan vatandaslarin sürekli balik tüketmesiyle beraber artan yogunluga bir de temizleme ve pisirme yogunlugu eklendi. Evlerinde balik temizleme, unlama, tuzlama ve pisirme zahmetine girmek istemeyen vatandaslar satin aldiklari baliklari ücretsiz olarak temizletip hem tavada hem de izgarada pisirtiyor. Özellikle kadin müsterilerin çogunlukla tercih ettigi hizmet Aksaray’da hemen hemen her balikçida uygulanirken, ustalar pisirmede de yogun mesai harciyor. Tezgahlardan seçilen taze baliklar önce kilçiklarindan arindirilip sonra yikanarak unlama ve tuzlamadan geçiriliyor. Ardinda istege göre izgara veya tavaya atilan baliklar pisirilerek müsterilere veriliyor. Kisa sürede yapilan pisirmenin ardindan hazirlanan baliklar vatandasi ev kokusu derdinden ve zahmetten kurtariyor. Tezgahlarda ve pisirmede ise yine en çok hamsi tercih ediliyor.

“Müsterilerimizin baliklarini biz kendimiz pisiriyoruz”

Vatandaslarin evlerinde ugrasmamak için baliklari dükkanlarda hazirlattiklarini söyleyen balikçi Bünyamin Gültekin (34), “Balik sezonunun su an tam ortasindayiz. Marmara hamsisinin yerini Karadeniz hamsisine birakmasiyla birlikte baliklara olan ilgi, hamsiye olan ilgi çinekopa, istavrite olan ilgi biraz daha artti. Yogun talep üzerine biz de halkimiza hizmet vermekteyiz. Son dönemlerde de evlerde balik pisirmenin yerini dükkanlarda pisirme aldi. Müsterilerin baliklarini biz burada kendimiz pisiriyoruz. Kimse kendi evinde ugrasmak, kötü koku olmasini istemiyor. Hazir buradan baligini alip gidiyor. Özelliklede bayan müsterilerimiz evlerinde kendi ugrasmak istemiyor. Temizligiyle, unlamasiyla, tuzlamasiyla biz kendimiz temizleyip hazirlayip pisirip paketleyip gönderiyoruz. Ekstra pisirmeye de para almadigimiz için buna tabi ki yogun talep oluyor” dedi.



“Evde balik yapma devri bitti”

Evde balik pisirme devrinin bittigini söyleyerek aldigi baligi pisirten Mehmet Taskin (46), “Bugün buraya balik yaptirmaya geldik. Malum balik sezonu açildi. Burada da iyi bir hizmet var. Baligimizi aliyoruz, temizletiyoruz. Burada izgarada pisirtiyoruz. Yani artik evde balik yapma devri bitti. Evi kokutuyor, apartmani kokutuyor. Baligi da seviyoruz, yeni balik sezonu da açilmisken buradayiz artik haftada birkaç gün baligimizi alip pisirtip gidecegiz. Simdi ben bugün hamsi aldim. Hamsi iyi yani sonuçta ilk çikan hamsiler Marmara hamsisiydi biraz lezzeti yoktu. Ama su an Karadeniz hamsileri gelmeye basladi.

Bugün hamsi aldik, temizlettirdik. Pisirtiyoruz izgarada haftada bir kaç gün yapiyoruz bunu tekrarliyoruz dengeli beslenmek adina” diye konustu.

Kaynak: İHA