Küçük Yasta Evlenenler Için Gündem Olusturanlara Seslenen Aileler Açiklamasi

Çocuklarinin PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirildigini iddia eden ailelerin evlat nöbeti, bin 198 gündür HDP Diyarbakir il binasinin önündeki çadirda kararlilikla devam ediyor. Evlat nöbetindeki yüregi yanik aile sitem ederek, “Çocuk gelin için kiyameti kopardiniz bizim çocuklara sustunuz” dedi.

Küçük Yasta Evlenenler Için Gündem Olusturanlara Seslenen Aileler Açiklamasi
Terör örgütü mensuplarinca çocuklarinin daga kaçirildigini iddia edip, 3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan Diyarbakir annelerinin evlat nöbeti bin 198’inci gününde devam ediyor.

“6 yasindaki kiz çocugu evlendirildi diye dünyayi ayagi kaldirdilar bizim çocuklarimiz insan degil mi?”

Diyarbakirli Süleyman Aydin, 6 yil önce terör örgütü PKK tarafindan kaçirildigini iddia ettigi oglu Özkan (19) için HDP il binasi önünde beklediklerini, 6 yasinda çocuk gelinin gündeme getirildigini fakat 7-8 yasinda daga kaçirilan çocuklardan bahsedilmedigini kaydetti.

Aydin, “6 yasindaki kiz çocugu evlendirildi diye dünyayi ayagi kaldirdilar, bizim burada 7-8 yasindaki evlatlarimiz terör örgütüne gittiginde neden dünyayi ayagi kaldirmadilar. Bizim çocuklarimiz insan degiller mi neden bize destek vermiyorlar? Biz burada HDP’den evlatlarimizi istiyoruz, asla kapilarindan kalkmayacagiz. Bizim çocuklarimizi da gündeme getirsinler neden konu HDP olunca susuyorlar” diye konustu.



“Üç agaç, cumartesi anneleri ve çocuk gelin için kiyameti kopardiniz”

Oglu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçdag, oglunun 1 Haziran 2015’te kandirilip daga götürüldügünü bunun üzerine HDP önündeki eyleme katildigini belirterek üç agaç, cumartesi anneleri ve çocuk gelin için kiyameti koparanlar kendi çocuklari için nerede olduklarini sordu. Üçdag, “Gördügünüz gibi 6 yasindaki kiz evlendiriliyor, tüm Türkiye ve dünya ayagi kalkiyor neden burada 7-8 yasindaki çocuklarimizi terör örgütüne götürünce dillendirmiyorlar. 4 yildir HDP il binasi önünde eylemi sürdürüyoruz. Biz de istiyoruz çocuklarimizi dile getirsinler, 3 agaç için kiyameti koparan kisiler neden çocuklarimizi PKK’dan istemiyorlar. Mecliste cumartesi annelerini dile getiriyorlar buradaki anneler Kürt anne ve babalari degil midir? Neden bizi dile getirmiyorlar. Devlete karsi olsaydik dile gelirdik HDP’ye karsi oldugumuz için dile getirilmiyoruz. Ben 8 yildir evladimdan ayriyim ne gecem gece, nede gündüzüm gündüz içim paramparça, evimde huzur yok sagligimdan oldum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA