Hollanda'nin Türkiye Kökenli Ilk Kadin Belediye Baskani Huri Sahin Görevine Basladi

Hollanda’nin Türkiye kökenli ilk kadin Belediye Baskani Huri Sahin, Lahey kenti yakinlarindaki Rijswijk kentinde görevine basladi.

Hollanda'nin Türkiye Kökenli Ilk Kadin Belediye Baskani Huri Sahin Görevine Basladi
Hollanda’nin Türkiye kökenli ilk kadin Belediye Baskani Huri Sahin, görevine basladi.

Lahey kenti yakinlarindaki Rijswijk kentinde Belediye Baskanligi koltugunu iki yildan fazla bir süredir görevde olan eski Belediye Baskani Bas Verkerk’den devralan Sahin, Hollanda Krali Willem-Alexander’in Güney Hollanda’daki Komiseri Jaap Smit’in huzurunda özel bir konsey toplantisinda resmi olarak yemin etti.

Sahin görevi devraldigi sirada yaptigi konusmada, “Birgün siyaset yapacaksam eger adaletli bir siyaset yapmak istiyordum. Belediye baskani olma motivasyonum, Rijswijk’te yasayanlarin ve yerel yönetimin birlikte ilerlemesine yardimci olmak. Birbirini önemseyen, herkese firsatlar sunan baglantili bir sehir insa etmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

Belediye baskani olmanin halkla birlikte olmak oldugunu vurgulayan Sahin, “Bütün bunlari tek basima yapamam. Zor bir zamanda yasiyoruz ve birbirimize, belediye meclisimize, vatandaslarimiza, girisimcilerimize ve birçok kurulusa her zamankinden daha fazla ihtiyacimiz var. Birlikte çok sey basarabiliriz” dedi.

Geçmis yillarda Yerel Rotterdam Vakfi’na müdürlük ve Çocuk Haklari Kolektifi’ne baskanlik eden Sahin, 11 Ekim’de Rijswijk Belediye Meclisinin gizli komitesi tarafindan belediye baskanligina aday gösterilmisti. Adanali göçmen bir ailenin çocugu olan Sahin, 1975 yilinda Hollanda’nin Deventer kentinde dünyaya geldi.
Kaynak: İHA