En Güçlü Millî Motor Türkiye Inovasyon Haftasi'nda

Türkiye’nin lider motor sirketi TEI, Türkiye’nin alanindaki en muhtevali etkinligi Türkiye Inovasyon Haftasi’nda TEI-TF10000 motorunun lansmanini yapti.

En Güçlü Millî Motor Türkiye Inovasyon Haftasi'nda
12-13 Aralik tarihlerinde Istanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen, inovasyon alaninda Türkiye’nin en muhtevali etkinligi Türkiye Inovasyon Haftasi’na Türkiye’nin en güçlü millî motoru damga vurdu. TEI tarafindan tasarlanan TEI-TF10000 motorunun lansmani, etkinlikte gerçeklestirdi. KIZILELMA sinifindaki muharip insansiz sistemlerinde, hizli hücumbotlarda, enerji santrallerinde ve bölgesel yolcu uçaklarinda kullanilabilecek ve askeri bir turbofan motoru olarak tasarlanan TEI-TF10000 motoru; Millî Muharip Uçak’in motoruna giden yolda TEI ve Türkiye için önemli bir teknoloji kazanimi ve gösterimi motoru. Motor, çekirdeginden türetilecek farkli konfigürasyonlarla ATAK-2 gibi agir sinif helikopterlere de itki çözümü sunabilecek. TEI-TF6000’in üzerine eklenen artyakici modülüye birlikte 10 bin libre itki üretecek motorun birebir ölçekli “mock-up”i ilk defa ilgilileriyle bulustu.

Etkinligin açilis töreni Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tesrifleriyle gerçeklesirken, açilis töreninde TEI, “Stratejik Partner” ödülüne layik görüldü.

Bu sene "Inovasyonun Yeni Yüzyili" konseptiyle düzenlenen etkinlikte TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Aksit, sektörden önemli isimlerin yer aldigi "Savunma Endüstrisinin Yükselen Yildizi Türkiye" konulu panele katildi.

Kaynak: İHA